fbpx

Food Pharmacy

Post image

Allergi och dålig tarmflora hör ihop.

Ikon_professorns_spaltDet är måndag, det är sommar (typ) och det är dags för Stig Bengmarks efterlängtade krönika om sambandet mellan hur vår tarmflora mår och uppkomsten av allergier. Den handlar om hur antibiotikabehandlingar och dålig tarmflora har skapat en explosion av allergier. Den handlar om probiotika och synbiotika. Och inte minst handlar den om vad Stig kallar för ”tuffa fibrer” och korta fettsyror – en slags hälsans doldisar kan man säga. Massa nytt har vi lärt oss! Läs hela krönikan här.

Dela

Kommentarer

  1. Charlotte skriver:

    Tack för superkrönikor Stig!
    Jag har verkligen problem med att äta just flera av de livsmedel som står på foodmap-listan, bl a äpplen, blomkål och torkad frukt. Ska jag ändå försöka att fortsätta äta dem, och kanske på så sätt med tiden börja tåla de bättre?

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.