fbpx

Food Pharmacy

Post image

Liten bajsskola: Kebnekaise-effekten.

Har du hört talas om Kebnekaise-effekten? Nä, det hade vi inte heller förrän i våras då vi satt på en föreläsning med Stig Bengmark i Stockholm. I ärlighetens namn är vi båda uppväxta i miljöer där man inte pratat så mycket om bajs, så när Stig plötsligt började berätta entusiastiskt om Kebnekaiseeffekten och dess fördelar vaknade undertecknade snabbt till liv och började anteckna så att pennorna glödde.

Så, vad är då Kebnekaiseeffekten? Jo, Kebnekaise syftar alltså till att högsta punkten på bajset ska sticka upp över vattenytan likt en stolt liten alptopp efter väl förrättat värv. Bajset ska inte vara vattnigt = då blir det ingen altopp. Och inte heller för hårt = ingen altopp. En annan viktig lärdom är att man ska ha svårt att spola ner allt på en spolning. För att citera Stig: ”Så blir det om man lassar 4-5 hekto på en gång”.

Det var dagens lektion. Frågor på detta?

Dela

Kommentarer

  1. Annabella skriver:

    Skitintressant!

    Någon annan som har åstadkommit detta?

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.