fbpx

Food Pharmacy, Press

Post image

Ny krönika: Graviditet, amning, livsstil.

Ikon_professorns_spaltI dag publicerar professor Stig Bengmark en helt ny krönika om graviditet, amning och livsstil. Få nu inte panik – vi själva hade noll koll på tarmfloran när vi var gravida och Linas ständiga mjölkstockningar och Mias sinande mjölk gjorde att ingen av oss kunde amma så länge som vi nu i efterhand inser kanske hade varit optimalt. Ja ja, c´est la vie tänker vi och slänger ner lite extra broccoli i barnens hallonsmoothie.

En av de vanligaste frågorna kring Stigs synbiotika (som du hittar här) är förresten om gravida och ammande kvinnor kan äta den, och svaret är härligt nog ja! Stig har tidigare berättat om finska forskare som visat att tillförsel av goda bakterier till gravida och ammande kan motverka både allergier, ADHD och Aspbergers, och låter hälsa att det går bra att man som gravid tar en till två doser Synbiotic15 dagligen och att man gärna kan fortsätta med det även efter att barnet är fött. Stig tipsar också om att man kan smörja bröstvårtorna före och efter amning med Synbiotic15, men är samtidigt noga med att poängtera att synbiotikan inte ska ersätta en hälsosam livsstil.

Läs Stigs krönika här: http://bengmark.com/graviditet-amning-livsstil

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok härOch köp professor Bengmarks synbiotika här.

Dela

Kommentarer

 1. Hej,
  Kan ni inte hitta på ett alternativ till välling till barnen? En slags superkvällsdryck till små barn. 🙂

 2. Karolina Lann Vallin skriver:

  Jag har nyss börjat följa er och läser allt med största intresse. Jag har en 12-årig dotter hemma som är väldigt sjuk i kronisk Borrelia. Och jag försöker göra det bästa jag kan med kosten. Men ibland d tycker jag att det är svårt att förstå allt. Läste tex de 12 budorden. Nr 2 är ganska svår att förstå sig på. Det skulle vara toppen o ni ville gå egendom dessa och ge en mer praktisk förklaring. Bör vi köpa salt med kod el ej. Är det bara vilt kött som är ok osv. Jag vill så gärna förstå så mycket som möjligt. Stort tack!

 3. Tusen tack för detta! Hälsa Stig och tacka!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Will do!

 4. veckomagasinet anne von porat skriver:

  Var kan man få tag på synbiotica?

  http://www.veckomagasinet.com

 5. cillia ribbing skriver:

  spännande läsning

  http://www.glammamman.se

 6. Hej! Försökte leta mig fram, men kunde inte hitta ifall man kan ge synbiotik till barn? Halverar man dosen isf? Tack så mycket för en jättebra blogg! Fick er bok i postlådan häromdagen, så ska grotta ner mig i den i helgen.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Du kan absolut ge dosen till barn! Vi ger hel dos till våra, men börja med en halv om du har ett barn som behöver vänja sig vid fibermängden.

 7. Kanske en konstig funderingen (jag är väl skadad efter x antal år som ssk) men varför ger man inte probiotika som typ klyx eller supp? På apoteket finns ju tex lactal balans för underlivet… Förefaller enklare att liksom ge bakterierna direkt lokalt istället för att de ska färdas o överleva genom hela mag tarm kanalen? Mvh Anna

  1. Food Pharmacy skriver:

   En mycket intressant tanke!

 8. Hej!

  Väldigt intressant krönika! Dock undrar jag över följande;

  ”I Storbritannien och Nordamerika – sannolikt också i Sydamerika – föds mycket större bäbisar – de väger inte sällan 8-10 kg”

  Finns det någonstans man kan läsa om detta? Låter för osannolikt, tycker jag. Hade varit kul att få veta var uppgifterna kommer från. Tack!

 9. Matilda skriver:

  Hej!
  Jag har en alldeles nyfödd knodd på endast några dagar. När kan man börja pensla på synbiotikan på bröstvårtan till bebisen. Bör man vänta lite eller kan man börja redan nu?

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.