fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Chokladbollar som du inte får sockerchock av.

Så, det är fredag. Men innan vi korkar upp ett glas mandelmjölk och firar att bloggen är igång, vill vi dela med oss av ett bra fredagsrecept. Helger är ju tyvärr den tiden på veckan då det är som allra svårast att hålla tassarna borta från sötsaker, men visst går det att baka både sött och sliskigt helt utan smör, socker och gluten.

chokladbollar7_vinjett 

Vi älskar de här chokladbollarna. ÄLSKAR. De är kladdiga, nötiga, chokladiga, syndiga. Oh yes. De tar fem minuter att göra. Mhm. Och de är snudd på nyttiga. Sno ihop dessa små underverk i kväll och ställ familjen i evig tacksamhetsskuld. Men snälla, fall inte i präktighetsfällan och börja prata om hur nyttiga bollarna är INNAN de fått smaka. Låtsas som att det regnar i stället (vilket det troligtvis ändå gör med tanke på Sverige + årstid + växthuseffekten).

chokladbollar6_vinjett

Lägg ½ dl hasselnötssmör, 1 ½ dl glutenfria havregryn (finns på hyllan för glutenfritt), ½ dl kakao (helst raw eftersom det innehåller mest antioxidanter), 5 dadlar, 1 tsk kanel, 1 tsk vaniljpulver och 2 msk kallt kaffe i en mixer och kör till en slät smet.

chokladbollar4_vinjett

Rulla bollarna i kokos och låt dem vända som hastigast i kylen (om du pallar vänta). Njut av att det är fredag, det goda samvetet och prasslet som du inte hör från godispåsen du aldrig köpte.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Annat gott som vi lagat med med choklad:

https://foodpharmacy.se/2016/07/raw-brownie-vegan-glutenfri-jada-jada-jada/

Chokladdoppade popcorn med havssalt.

En lyxig chokladtårta utan mjöl (men med svarta bönor).

Print

Chokladbollar som du inte får sockerchock av.

  • Av : Food Pharmacy
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

½ dl hasselnötssmör

1 ½ dl glutenfria havregryn

½ dl kakao

5 dadlar

1 tsk kanel

1 tsk vaniljpulver

2 msk kallt kaffe

Så här gör du

Lägg alla ingredienser i en mixer och kör till en slät smet.

Dela

Kommentarer

  1. vilken underbar blogg. har lustläst allt! tack!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack själv!

  2. Catharina skriver:

    Inspirerande blogg!
    Funkar det bra att använda mandelsmör istället för hasselnötssmör?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Det borde givetvis funka. Prova och rapportera tillbaka! Dock rekommenderar jag att du provar just hasselnötssmör någon gång, oerhört yummy. Kram!

  3. Jättebra blogg!
    Har ni något förslag på alternativ till hasselnötssmör om man är allergisk mot nötter och mandel?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Oh yes! Det finns biljoner härliga recept på nyttiga chokladbollar, detta är bara ett i mängden och vi kommer snart att publicera flera!

      1. Food Pharmacy skriver:

        Och tack för komplimangen, värmer!

  4. @catharina: jag provade precis med Mandelsmör- jättegott! 🙂

  5. Gillar verkligen er blogg. Men är typ 1-diabetiker sen 1991 och hajade till lite inför rubriken. Antar att ni syftar på diabetes typ 2 då? Två helt olika sjukdomar som beror på olika saker (en blandning av miljö- och arv i båda fallen men helt olika gener som är inblandade och antagligen olika miljöfaktorer också) men som buntas ihop under samma namn på grund av att symtomen är desamma. Eller vet ni något som inte jag vet?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej Anna och kul att du gillar bloggen! Vi ber om ursäkt för en slarvig formulering. Det är diabetes typ 2 som avses men det är som du skriver , en rad olika faktorer som påverkar även diabetes typ 2. Tack för att du uppmärksammade detta!

  6. AnnaKarin skriver:

    hej o tack för en superbra blogg
    Måste ha gjort nåt fel på mina choklad bollar blev torra o föll sönder Smeten blev bara som en smulig massa .
    Kanske det berodde på att jag tog eko jordnötssmör ist?Med vänlig hälsning, Anna

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej, det var trist att höra! Lite mer vätska brukar lösa torra och smuliga bollar. Testa det nästa gång!

  7. Jag provade med mandelsmör igår. Jättegott!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Mums!

  8. Hej!

    Vad använder ni för vaniljpulver?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vanligt eko som vi köper på Coop och ibland på stång!

  9. Dessa är fantastiska!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.