Chokladmilkshake med Omega-3. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Chokladmilkshake med Omega-3.

fav

I morse gjorde vi två glada upptäckter. 1) Det är fredag. 2) Kakao ligger extremt högt upp på antioxidantlistan.

Så, vad skulle vi hitta på för nyttigt fredagsmys med våra barn på temat KAKAO? Skulle vi gå all in kladdkaka, chokladmousse eller brownie? Efter ivrigt bläddrande i våra kokböcker gav vi upp. Allt, allt, ALLT såg så sinnessjukt gott ut och vi var helt oförmögna att välja. Det var uppenbart att vi behövde hjälp. Professionell hjälp. Så vi rådfrågade de här två:

chokladshake4

Det här är Ninni och Juni. De råkar inte bara vara barn till oss, utan också en del av den testpanel som ska säkerställa att bloggens recept går hem även hos människor under 140 cm. De är petiga, noggranna och rättvisa. Och i dag visste de direkt vad de ville ha: chokladmilkshake. Vilket perfekt tillfälle att smyga in lite avokado, tänkte vi, och började plocka fram ingredienserna.

Chokladmilkshake med Omega-3
(2 port)

2 frysta bananer
1/2 avokado
2 dl glutenfria havreflingor
4 dl vatten
3 blötlagda dadlar
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk raw cacao
1 nypa havssalt
1/2 msk kanel
1 msk kokosolja
Agavesirap (bara om du vill ha den lite sötare)

Tricket med det här receptet är de frysta bananerna, det är tack vare dem som milkshaken blir så härligt glassig. Du tar helt enkelt två bananer, skivar upp dem och låter dem ligga några timmar i frysen. Sedan tar du alla ingredienserna och lägger dem i en mixer. Håller för öronen. Väntar. Och häller upp den färdiga shaken i stora glas med fina sugrör.

chokladshake5

chokladshake3

Njut av att du gjort något bra för barnen (samt: att du hade sinnesnärvaro nog att göra dubbel sats så att det räcker även till dig). Trevlig helg!

Print

Chokladmilkshake med Omega-3.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

2 frysta bananer

1/2 avokado

2 dl glutenfria havreflingor

4 dl vatten

3 blötlagda dadlar

1 tsk vaniljpulver

12 msk raw cacao

1 nypa havssalt

1/2 msk kanel

1 msk kokosolja

Agavesirap (bara om du vill ha den lite sötare)

Instruktioner

Tricket med det här receptet är de frysta bananerna, det är tack vare dem som milkshaken blir så härligt glassig. Du tar helt enkelt två bananer, skivar upp dem och låter dem ligga några timmar i frysen. Sedan tar du alla ingredienserna och lägger dem i en mixer. Håller för öronen. Väntar. Och häller upp den färdiga shaken i stora glas med fina sugrör.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Hej!

    Hur länge ska man blötlägga dadlarna?

    //Linda

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tills de blir så där härligt mjuka, 1 timme brukar räcka. Sedan kan man ju kosta på sig den där lyxdadel – medjooldadeln – iband, den är så köttig i sig att man nog inte behöver bry sig om att blötlägga den.

  2. var köper man Raw kakao? Tänker att Ögon inte är det 🙂

    1. Food Pharmacy skriver:

      Lite varstans, är vårt dåliga svar. Dvs, med lite flax: på din ICA. Men annars: på hälsokosten.

  3. Jättegott! Ett tips om man har en bra mixer är att ersätta en del av vattnet med isbitar, då blir det ännu mer “glassigt” 🙂

    1. Food Pharmacy skriver:

      Bra tips, läggs på minnet!

  4. Angelica skriver:

    Tack för bästa bloggen, ni är grymma!!
    Kan även meddela att chokladmilkshaken även gick hem hos en 16 åring!!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack snälla och kul att höra att milkshaken är åldersoberoende!

  5. Mums!! Ska göra omedelbart. Var kommer Omega 3n från?

  6. yonipacheko skriver:

    @linda: avocado, ej mkt men ok. Dn har bra egenskaper 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.