Chokladmilkshake med Omega-3. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Chokladmilkshake med Omega-3.

fav

I morse gjorde vi två glada upptäckter. 1) Det är fredag. 2) Kakao ligger extremt högt upp på antioxidantlistan.

Så, vad skulle vi hitta på för nyttigt fredagsmys med våra barn på temat KAKAO? Skulle vi gå all in kladdkaka, chokladmousse eller brownie? Efter ivrigt bläddrande i våra kokböcker gav vi upp. Allt, allt, ALLT såg så sinnessjukt gott ut och vi var helt oförmögna att välja. Det var uppenbart att vi behövde hjälp. Professionell hjälp. Så vi rådfrågade de här två:

chokladshake4

Det här är Ninni och Juni. De råkar inte bara vara barn till oss, utan också en del av den testpanel som ska säkerställa att bloggens recept går hem även hos människor under 140 cm. De är petiga, noggranna och rättvisa. Och i dag visste de direkt vad de ville ha: chokladmilkshake. Vilket perfekt tillfälle att smyga in lite avokado, tänkte vi, och började plocka fram ingredienserna.

Chokladmilkshake med Omega-3
(2 port)

2 frysta bananer
1/2 avokado
2 dl glutenfria havreflingor
4 dl vatten
3 blötlagda dadlar
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk raw cacao
1 nypa havssalt
1/2 msk kanel
1 msk kokosolja
Agavesirap (bara om du vill ha den lite sötare)

Tricket med det här receptet är de frysta bananerna, det är tack vare dem som milkshaken blir så härligt glassig. Du tar helt enkelt två bananer, skivar upp dem och låter dem ligga några timmar i frysen. Sedan tar du alla ingredienserna och lägger dem i en mixer. Håller för öronen. Väntar. Och häller upp den färdiga shaken i stora glas med fina sugrör.

chokladshake5

chokladshake3

Njut av att du gjort något bra för barnen (samt: att du hade sinnesnärvaro nog att göra dubbel sats så att det räcker även till dig). Trevlig helg!

Print

Chokladmilkshake med Omega-3.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

2 frysta bananer

1/2 avokado

2 dl glutenfria havreflingor

4 dl vatten

3 blötlagda dadlar

1 tsk vaniljpulver

12 msk raw cacao

1 nypa havssalt

1/2 msk kanel

1 msk kokosolja

Agavesirap (bara om du vill ha den lite sötare)

Instruktioner

Tricket med det här receptet är de frysta bananerna, det är tack vare dem som milkshaken blir så härligt glassig. Du tar helt enkelt två bananer, skivar upp dem och låter dem ligga några timmar i frysen. Sedan tar du alla ingredienserna och lägger dem i en mixer. Håller för öronen. Väntar. Och häller upp den färdiga shaken i stora glas med fina sugrör.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.