Recept

Hedra dina skyddsbakterier med en smoothie.

Ha, ny bänk! Det trodde du inte va? Jojomen, man har ju vänner så att säga. Och inte vilka vänner som helst, utan vänner med mörkbruna valnötsskivor i köket.

Dessutom hade vännen den goda smaken att bjuda oss på smoothie nu i veckan. Så gott! Och till vår stora glädje innehöll den en HEL avokado. Slurp. Vid det här laget vet vi ju att vi ska äta avokado så ofta vi bara kan, typ (Stig knäcker en om dagen). Den är inte bara rik på antioxidanter och starkt antiinflammatorisk, utan innehåller dessutom medellånga fettsyror som får våra skyddsbakterier i tarmen att göra high-five.

gronsmoothie1

Vi var ju tvungna att fråga vännen med valnötsbänken om vi fick publicera receptet på smoothien också. Och se, det fick vi.

Smoothie med mynta och avokado
(1 stort glas)

½ gurka
½ banan
1 avokado
1 dl osötad mandelmjölk
½ dl vatten
1 näve färsk mynta
1/2 lime
½ msk chiafrön
Lite is (valfritt)

Hiva ned ingredienserna i mixern med samma självförtroende som Per Moberg, och kör i 20 sekunder. Strössla chiafröna på toppen. Enjoy!

gronsmoothie4

Bänk och recept: Ulrika Fallenius på www.glowbyu.com.

stamp-glutenfreestamp-milkfreestamp-vegetarian


Kommentarer
Kristina skriver:
11 februari, 2015 kl. 11:23

Hej! Det blir ju gärna lite mer än en dagsförbrukning när man gör en smoothie, går den att spara och fortfarande behålla näringen? Hur länge – i kylen i mörk skål m lock…..

    Food Pharmacy skriver:
    11 februari, 2015 kl. 11:40

    Hej, vi har för vana att äta/dricka efter att vi gjort en smoothie eller juice. Vågar inte svara på i vilken takt näringen försvinner men gör hellre en mindre mängd och gör ny smoothie nästa gång du ska dricka.

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.