Raw cookiedough-klubbor till första advent. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Raw cookiedough-klubbor till första advent.

fav

För några dagar sedan gjorde vi en helt vansinnig upptäckt. Lyssna på det här: det är FÖRSTA ADVENT på söndag. Så, vi packade genast bilen full med röda sidenband, kanel och kryddnejlikor och drog till Gamla Enskedes grönaste kök för att baka julgodis utan massa florsocker och vetemjöl. Och för att mysa med den här lilla godbiten, förstås.

bebis

reflektion

På vägen till Enskede fiskade vi upp vår vän Chant. Chant har sommarjobbat på Rosendals Trädgårdskafé i unga år och det är nog därför som allt han rör vid blir till guld. Han kan på fullaste allvar få en spenatstuvning att se romantisk ut. Och mycket riktigt tog han också, med viss hjälp av oss andra, Erica Palmcrantz härliga julgodis till nästa nivå.

stilleben

Detta julgodis är så snyggt att man knappt ids smaka. Men när man smakar (vilket man gör tillslut) möts man av en fasligt god kakdeg som är julig och fräsch, på samma gång. Mördande gott om man gillar kombon choklad + apelsin. Och det gör man ju.

COOKIEDOUGH-KLUBBOR

Chokladbollar:
2 dl cashewnötter
3 tsk apelsinjuice (färsk)
1 msk kakaopulver (helst raw)
1 krm vaniljpulver
1 msk honung

Kör nötterna till ett fint mjöl och tjoffa i resten av ingredienserna. Blanda, rulla till små bollar och sätt på några fina pinnar. Lägg bollarna i frysen i cirka 1 timme.

Chokladsås:
1 dl kakao (gärna raw)
1/2 dl kokosolja
1/4 dl (cirka) raw agavesirap
1/2 dl (cirka) vatten

Ta ut klubborna ur frysen och rulla dem i chokladsåsen. Eller gör som Chant: doppa pekfingret i chokladen och liksom svep den över klubban. Lägg tillbaka in i frysen eller kyl för att toppingen ska stelna lite. Ta fram strax före servering.

klara_klubbor_2

Blev det lite chokladsås över? Ät som soppa.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.