En klassisk bananasplit (utan de klassiska ingredienserna). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

En klassisk bananasplit (utan de klassiska ingredienserna).

fav

Det bästa med det här receptet är inte de fantastiska honungs- och kanelmarinerade bananerna. Det bästa med det här receptet är inte den lena jordgubbsglassen, helt fri från mejeriprodukter. Det bästa med det här receptet är inte att barnen gör vågen när det kommer på tal.

Nej, vet du vad det bästa är? Chokladsåsen. Alltså, lägg av. LÄGG AV. Att kakao, kokosolja, agavesirap och vatten kan smaka så här gott är liksom svårt att ta in. Vi fattar det knappt. Inget socker. Ingen grädde. Inget smör. Ingen vanlig sirap. Och ändå: så vansinnigt gott.

bananaspilt3

Men låt oss för guds skull inte gå händelserna i förväg. Först ska vi ju splitta bananerna.

Bananasplit

Honungsglaserade bananer:
2 bananer (halverade på längden)
1 1/2 msk honung
1/4 tsk kanel
1 vaniljstång

Häll honung, kanel och vanilj i en skål och blanda väl. Pensla bananerna. Ta fram tallrikar och lägg en eller två halverade bananer på varje tallrik.

bananaspilt5

Chokladsås:
2 dl kakao (gärna rå)
1 dl kokosolja
3/4 dl raw agavesirap
1 1/4 dl vatten

Häll alla ingredienserna i matberedaren och mixa väl.

bananaspilt9

Mjukglass:
2-3 bananer (djupfrysta)
Några jordgubbar (gärna djupfrysta)
Ev lite mandelmjölk

Ta ut bananerna och jordgubbarna ur frysen och låt dem tina lite grand. Häll dem i matberedaren och mixa väl. Det tar en stund innan massan får en krämig konsistens. Justera vid behov med lite vatten eller mandelmjölk.

bananaspilt8

När vi gjorde glassen råkade det bli några jordgubbar över som Juni passade på att doppa i chokladsåsen när vi vände ryggen till. Genidrag. Tio minuter senare hade vi chokladdoppade jordgubbar i kylen. Dagens tips. Happy Friday!

bananaspilt7Recept: “Raw Food” av Vibeke Amdisen.

 

Print

Bananasplit

Recept: “Raw Food” av Vibeke Amdisen.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Honungsglaserade bananer:
2 bananer (halverade på längden)
1 1/2 msk honung
1/4 tsk kanel
1 vaniljstång

Chokladsås:
2 dl kakao (gärna rå)
1 dl kokosolja
3/4 dl raw agavesirap
1 1/4 dl vatten

Mjukglass:
23 bananer (djupfrysta)
Några jordgubbar (gärna djupfrysta)
Ev lite mandelmjölk

Instruktioner

Honungsglaserade bananer:
Häll honung, kanel och vanilj i en skål och blanda väl. Pensla bananerna. Ta fram tallrikar och lägg en eller två halverade bananer på varje tallrik.

Chokladsås:
Häll alla ingredienserna i matberedaren och mixa väl.

Mjukglass:
Ta ut bananerna och jordgubbarna ur frysen och låt dem tina lite grand. Häll dem i matberedaren och mixa väl. Det tar en stund innan massan får en krämig konsistens. Justera vid behov med lite vatten eller mandelmjölk.

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.