fbpx Print

Bananasplit

Recept: “Raw Food” av Vibeke Amdisen.

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Honungsglaserade bananer:
2 bananer (halverade på längden)
1 1/2 msk honung
1/4 tsk kanel
1 vaniljstång

Chokladsås:
2 dl kakao (gärna rå)
1 dl kokosolja
3/4 dl raw agavesirap
1 1/4 dl vatten

Mjukglass:
23 bananer (djupfrysta)
Några jordgubbar (gärna djupfrysta)
Ev lite mandelmjölk

Instruktioner

Honungsglaserade bananer:
Häll honung, kanel och vanilj i en skål och blanda väl. Pensla bananerna. Ta fram tallrikar och lägg en eller två halverade bananer på varje tallrik.

Chokladsås:
Häll alla ingredienserna i matberedaren och mixa väl.

Mjukglass:
Ta ut bananerna och jordgubbarna ur frysen och låt dem tina lite grand. Häll dem i matberedaren och mixa väl. Det tar en stund innan massan får en krämig konsistens. Justera vid behov med lite vatten eller mandelmjölk.