Food Pharmacy Store ABs integritetspolicy
Food Pharmacy Store AB (“Food Pharmacy”) arbetar för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av våra tjänster. Food Pharmacy är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).
I denna integritetspolicy informerar vi dig om varför och på vilket sätt vi behandlar personuppgifter och hur vi använder cookies. Här kan du även läsa om vad du som registrerad har för rättigheter och vart du kan vända dig med frågor eller synpunkter kopplade till Food Pharmacys personuppgiftsbehandling. Integritetspolicyn uppdaterades senast i september år 2019.
Vad för slags personuppgifter samlar vi?
Kund
Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar och kontaktar vår kundtjänst. De personuppgifter som du skickar till oss kan t.ex. omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. kreditupplysningar och adressuppdateringar. När vi gör kundundersökningar anonymiseras alla användaruppgifter. Vår lagliga grund för denna personuppgiftsbehandling är för att kunna fullgöra avtalet mot dig som kund eller för att kunna fullgöra förpliktelser enligt lag. Personuppgifterna lagras i 3 år.
Nyhetsbrev och erbjudanden
Personuppgifter samlas också in vid registrering av vårt nyhetsbrev. Har du handlat en vara hos oss tidigare behandlar vi även dina kontaktuppgifter för att kunna skicka ut erbjudanden till dig. Sådan personuppgiftsbehandling grundar sig på vårt berättigade intresse. Om du har nåtts av oönskade utskick från oss har du, i enlighet med GDPR och marknadsföringslagen, alltid rätt att motsätta dig fortsatta utskick. Det gör du genom att klicka på länken i själva mejlutskicket eller genom att kontakta oss på info@foodpharmacy.se.
Medlemskap
Om du är medlem i Food Pharmacy behandlar vi dina kontaktuppgifter och de uppgifter du anger i din profil. Denna behandling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt avtalet/villkoren om medlemskap. Personuppgifterna lagras till dess att medlemskapet avslutas.
Hur använder vi dina personuppgifter?
För följande ändamål:
- för att ge dig som kund en så bra upplevelse som möjligt
- för att hantera ditt personliga konto på Food Pharmacy (om du väljer att skapa ett sådant)
- för att bearbeta dina beställningar och returer och för att kontakta dig angående dina beställningar.
- för att sammanställa statistik
- för att uppfylla lagstiftarens krav på bokföring
- för att marknadsföra våra produkter till dig
- för att skicka kundundersökningar till dig
Var lagras dina personuppgifter?
Uppgifterna lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).
Vilka är dina rättigheter?
Du har rätt att begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan däremot inte radera dina uppgifter i fall då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring för t.ex. bokföringsregler, eller när det finns andra legala skäl till varför uppgifterna måste sparas. Du har även rätt att vända dig till Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se för att lämna klagomål.
Vem har tillgång till dina personuppgifter?
Vi säljer, byter eller vidarebefordrar aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Food Pharmacy. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig, t.ex. transportörer i samband med leverans av varor, mediebyråer för distribution av nyhetsbrev och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för upplysningskontroller för kontroll av identitet, kredit eller indrivning av skulder.
Vi skyddar dina personuppgifter
Vi har tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder. Våra betalningsombud bearbetar dina kort- och personuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden. Du kan läsa mer om dessa standarder på våra leverantörers hemsidor – Klarna.se och Stripe.com.
Cookies
En cookie är en textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på vår hemsida. Food Pharmacy använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida uppgifter till tredje part.Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren, alternativt surfa i anonymt läge.
Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader. Tillfälliga cookies raderas när du stänger webbläsaren.
För att få mer information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation kan du besöka Post- och telestyrelsens webbplats.
Personuppgiftsansvarig
Food Pharmacy Store AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).
Food Pharmacy AB
Riddargatan 20
114 51 Stockholm
E-post: info@foodpharmacy.se, jonna.andersson@foodpharmacy.se
Hej!
Premiär för bloggkommentar för min del o jag är glad att den blir här på er nya fantastiska blogg! Heja er så jäkla bra detta är:) Det hade varit uppskattat om ni kunde skriva mer om frukost. Har ni några smarta tips som inte innefattar soygurt, havreyogurt o bovetegröt (som inte funkar för oss)? Knäckebrödet skall helt klart provas så tack för det. Avocado i helgsmoothien var jättebra. Kram Anna
Tack!!! Tack för tipset på blogginlägg! Hemma hos oss äter vi varken soygurt, havregurt eller bovetegröt…
Ska det verkligen vara kokande vatten? Tar inte det död på nyttigheterna redan innan ugnen?
Bra fråga! Vi tar den vidare…
Kan man ersätta durramjölet med exempelvis bovetemjöl eller teffmjöl? 🙂
Hej Frida, ja det kan man säkert! Vi har inte provat men om du testar får du gärna återkoppla. Lycka till!
Vill bara passa på och skicka lite pepp till er, älskar det ni gör!
Men lägg av, vi älskar kommentarer som denna. TACK!
Jag med! Heja er!
Har alltid varit sjukt skeptisk till alla, mer eller mindre, konstiga dieter, matråd och matlarm. Men har nu, efter några år med ätstörningar, några med skräpmat och några med gammal hederlig tallriksmodellsmat, en mestadels idealistisk kosthållning (ekologiskt, nästan uteslutande vegetariskt). Mjölken är på utfasning och gluten delvis också.
Men, mina nya kunskaper gör att det blir (ännu) klurigare med barnen ibland. Våra barn slevar glatt i sig av alla vegetariska grytor när de är pyttesmå men i tre års-åldern är det ändå bara pasta (utan sås) som går ner. Lite att bita i för föräldrar som inte serverar köttbullar och makaroner mer än en gång om året. (Och hur gör man med förskolan? Där äter de ju kött och dricker mjölk så det står härliga till. Och eftersom äldsta nästan inte äter nåt vill jag inte stöka till det mer genom att förbjuda henne att serveras samma mat som kompisarna. Hur gör ni?)
Det bästa med er är att ni hänvisar till forskning och att ni känns vettiga och ärliga.
Hej från osorterad lusläsare
hej, har letat som 17 efter durramjöl för att kunna pröva detta spännande recept! Stämmer det att det bara finns en sort att köpa, importerad från USA, och är jättedyrt? Funderar på om durramjöl går att hitta i butiker med indiska livsmedel, har läst på nätet att det då heter “hetee juwar flour” men kanske inte är 100% glutenfritt (men det kanske kan vara ok för mig som inte är glutenintolerant). Känner ni till nåt runt detta? Var köper Marianne sitt mjöl? Tips?
Hej Cecilia, du hittar Durra på Friends of Adam.
Även risenta har durramjöl, så det borde ju finnas på vanliga affärer!
http://www.risenta.se/produkter/mjol-flingor-socker/durramjol
Jag använde teffmjöl istället och kan meddela att det fungerar utmärkt! Tack för en underbar blogg
Nu har jag för tredje gången lyckats göra crunchmüsli med kumminsmak. Hur tjockt gör ni det? Jag brukar göra det någon centimeter tjockt. Men lik förbannat blir det så sprött att det spricker bara man tittar på det. Några tankar eller tips?
Jag tog lite 0,5-1 msk fiberhusk i smeten, håller ihop bättre då.
Hej! Jag undrar också om det kokande vattnet? Ska man testa med kallt eller kanske koka upp det till en viss grad? Tack för en grym blogg!
Ser supergott ut på bilden. Men i min skål är det en sås. Är det verkligen 2 dl vatten i?
Tack för en härlig blogg och mycket inspirerande bok!
Hej, Vill först och främst tacka för en bra bok och hemsida. Väldigt inspirerande och jag har redan börjat att prova några av era recept. Som småbarnsmamma vart jag väldigt förtjust i ert knäckebröd. Glutenfritt kan ju inte bli bättre. Men nu har jag provat flera ggr och får inte till det. Jag har verkligen följt era instruktioner här ovan men det smular bara sönder. Varmluftsugn, 2 h..inte för tunt och inte för tjockt.. ja vad gör jag för fel. Vill gärna ta emot tips från er då jag ser att det inte bara är jag som behöver er guidence:) / Eleonor
Fattar inte detta, du är inte den första som påtalar det, fler som haft problem.:( För oss går det ju jättebra? Skillnad på ugn och ugn kanske?
Hej hej!
Mitt blev också bara sås. Tror inte jag missat nått.
Nån som har nått tips? ????
// Ingrid
Låt det stå en stund, så tjocknar det. Bland annat havregrynen börjar svälla nämligen! Jag lät mitt stå kanske 5-10 minuter, redan då hade det blivit mycket fastare.
Hej! mitt smulade oxå bara sönder sig, men sen lät jag degen jäsa i en timme med en handuk över bunken i rumstemperatur ca 1 timme, då blev de inte att smula sönder längre..
/viktor
Hej!
Jag har nu testat att göra dessa 2 gånger på 75° i vanlig ugn (ej varmluft). Bägge gångerna har det tagit en hel dag – 11 timmar innan de blivit helt klara och torra nog att ta ut ur ugnen! ?? Hur kan det skilja så mycket i tid, känns som att det inte enbart kan bero på ugnen..? Då det verkar vara flera som inte får till detta recept..
Undrar även över om det verkligen ska vara kokhett vatten i receptet när det är så noga att inte komma upp i hundra grader ugnsvärme pga ALE, AGE mm? Är det bara jag som tycker det låter motsägelsefullt ?
Tack för inspirationen ni ger och alla fina recept ?
Trevlig helg! / K
Det blev smulkaos även här. Svårt att bre på något pålägg men det behövs inte. Man får lägga försiktigt på tallrik och ta det varsamt så det inte faller isär på vägen till munnen. I övrigt jättesmaskigt.
#carpeknäcke