fbpx Print

Mariannes glutenfria knäcke

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1 dl sorghum/durra
1 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
2 tsk kummin
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Instruktioner

Blanda rubbet och stjälp upp på ett bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på degen och tryck ut den med händerna eller en brödkavel. Se upp så att du inte gör brödet för tunt, då kan det lätt spricka.

Ta bort det övre pappret och ruta brödet med en linjal (tack Ludde för lån av verktyg) om du vill. Strö över flingsalt, helst mineralsalt.

Baka mitt i ugnen i varmluft på högst 70 grader. Håll ugnsluckan på glänt så att fukten kommer ut och försök att ha tålamod i cirka 2 timmar. Toppa med valfritt pålägg.