Novembersvepet. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Novembersvepet.

Sista fredagen i november = summering. Knäppt ju, att en hel månad redan har gått. Fast inte hälften så knäppt som att det snart är jul.

citat

Det har fortsatt att strömma in läsare till bloggen. Välkomna hela bunten, vi är SÅ glada över att få stifta bekantskap med er. Frågvisa är ni också, bra där! Vi försöker svara så fort vi bara kan, snart fattar tangenterna eld.

pepparkakor

Vi började förbereda oss så smått inför julen. Hängde upp julstjärnor i barnens fönster, eldade på i brasan och bakade raw pepparkakor (de blev GUDOMLIGA – recept på bloggen nästa vecka).

tomatsoppa1

Mycket frukt och grönt verkar ju vara grejen om man vill hålla sig pigg och kry, så vi slängde ned bisarra mängder grönsaker, frukter och bär i mixern och ut kom olika sorters smoothies och soppor så gott som varje dag. Ett fantastiskt sätt att få i sig (och barnen) dagens dos av grönisar ju. Prova gärna att ha i avokado i stället för mjölk och yoghurt i din smoothie, det blir minst lika krämigt och gott.

pannkakor2

hallon

Vi gjorde pannkakor på bovete, kokosolja och havremjölk. Och du vet väl hur lätt det är att göra egen sylt? Hallonsylt: mixa några färska dadlar med frysta hallon och så en puff vaniljpulver på det. Äppelmos: mixa några blötlagda fikon med ett äpple (inkl skal och kärnhus) och stänk på lite kanel. Färdigt!

pannkakor7

Sedan drog vi ut och red på de här små sagodjuren.

 

tidningar

En annan sak som var på tapeten den här månaden var EKO. Bland annat skrev ju fyra forskare, knutna till Sveriges lantbruksuniversitet, i Svenska Dagbladet att ekologiskt jordbruk varken ger mer näringsrik mat eller lägre utsöndring av näringsämnen till yt- och grundvatten, något som väckte hård kritikOch i onsdags kunde vi läsa nyheten att försäljningen av ekologisk mat har fått ett historiskt genombrott 2014 och beräknas ha vuxit med drygt 30% när året är slut.

Vi ses i december!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.