Veckans utflykt! Rawfoodbaren i Göteborg. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Veckans utflykt! Rawfoodbaren i Göteborg.

fav

Förra veckan gjorde vi en blixtvisit för jobb i Göteborg och då var vi ju bara tvungna att gå till vårt favoritställe: Rawfoodbaren på Viktorigatan 18. Vi kom direkt från X2000 och varje gång vi åker det mår båda två så sjukt illa att vi tar i hand på att ALDRIG mer ta tåget. Och några veckor senare sitter vi ändå där igen, och försöker fästa blicken på förbisvischande granar och kossor.

Men, då är det ju PER-FEKT att Isabella på Rawfoodbaren serverade oss varsin härligt pepprig ingefärsshot så fort vi kom innanför dörren. WOHO. Stärkta av shotten började vi genast beställa fler juicer till dagens möte och, med lätt släng av beslutsångest, kom vi därifrån med regnbågens alla färger.

isabella-RFB-j-lofman-pressbilder_small
Foto: Jesper Löfman

Vår favorit var för övrigt den röda juicen, full av rödbeta. Rödbetor är ju sprickfärdiga av antioxidanter och fibrer (som bidrar till att blodsockret höjs långsammare), och dessutom är de starkt avgiftande. I rödbetan finns nämligen ett ämne som heter betain, som uppmuntrar levercellerna att släppa ifrån sig gifter samt försvarar levern (och gallgångarna) på ett sätt som gynnar vår avgiftning och leverns hälsa. Betain förstörs vid tillagning så om du vill maximera den avgiftande egenskapen är ju juice utmärkt.

Beetiful

Rödbeta
Morot
Apelsin
Ingefära

Blanda efter tycke och smak.

I morgon planerar vi att laga Rawfoodbarens underbara grönkålssallad till lunch, så köp hem 1 kg färsk grönkål, 1 morot, 1 rött äpple, 1 granatäpple, 1 apelsin, 1 citron, solroskärnor, rapsolja, tamari, äppelcidervinäger, agavesirap, tahini, salt och svartpeppar, så ses vi i köket i morgon!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.