Supergoda pepparkaksbollar utan gluten, mejeriprodukter och tillsatt socker. För ibland är det enklaste det absolut godaste. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Supergoda pepparkaksbollar utan gluten, mejeriprodukter och tillsatt socker. För ibland är det enklaste det absolut godaste.

fav

Så, efter drygt två månader med blogg har vi upptäckt att det finns rätt många plus med den.

1) Först och främst så har vi ju en ursäkt att laga och äta mat i tid och otid. Inte dumt alls.

2) Vi kan gå nakna till jobbet (de dagar vi inte fotograferar).

3) Vi springer på nya recept hela tiden, varav vissa blir sk keepers som vi gör igen och igen och igen. Som de här pepparkaksbollarna, till exempel. Oerhört enkla + smaskiga + att du snor ihop dem på tio minuter inkl rullning.

bollar2

Må hända att de ser ut lite som köttbullar innan du rullar dem i kokos, men vad gör det när de är så makalöst goda? Tänk dig gojibär, mandlar, cashewnötter, dadlar och kokosolja, huller om buller. Och så pepparkakskrydda då, förstås. Perfekta att baka ihop med barnen!

Pepparkaksbollar
(drygt 15 stycken)

2,5 dl mandel eller cashewnötter
0.5 dl gojibär
1/2 msk kokosolja
Cirka 10 färska dadlar
1-2 tsk pepparkakskrydda

Blötlägg gojibären snabbt i cirka 10 minuter, häll av spadet och mixa allt utom dadlarna i en mixer. Lägg i dadlarna och mixa igen. Forma till små bollar och rulla i kokos. Färdigt!

bollar3

På söndag tänder vi en brasa, äter pepparkaksbollar och hoppas på lite snö till julafton. Ser rätt mörkt ut just nu, men man ska aldrig säga aldrig. Glad fjärde advent!

julstjarna

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.