fbpx

Recept

Post image

Supergoda pepparkaksbollar utan gluten, mejeriprodukter och tillsatt socker. För ibland är det enklaste det absolut godaste.

Så, efter drygt två månader med blogg har vi upptäckt att det finns rätt många plus med den.

1) Först och främst så har vi ju en ursäkt att laga och äta mat i tid och otid. Inte dumt alls.

2) Vi kan gå nakna till jobbet (de dagar vi inte fotograferar).

3) Vi springer på nya recept hela tiden, varav vissa blir sk keepers som vi gör igen och igen och igen. Som de här pepparkaksbollarna, till exempel. Oerhört enkla + smaskiga + att du snor ihop dem på tio minuter inkl rullning.

bollar2

Må hända att de ser ut lite som köttbullar innan du rullar dem i kokos, men vad gör det när de är så makalöst goda? Tänk dig gojibär, mandlar, cashewnötter, dadlar och kokosolja, huller om buller. Och så pepparkakskrydda då, förstås. Perfekta att baka ihop med barnen!

Pepparkaksbollar
(drygt 15 stycken)

2,5 dl mandel eller cashewnötter
0.5 dl gojibär
1/2 msk kokosolja
Cirka 10 färska dadlar
1-2 tsk pepparkakskrydda

Blötlägg gojibären snabbt i cirka 10 minuter, häll av spadet och mixa allt utom dadlarna i en mixer. Lägg i dadlarna och mixa igen. Forma till små bollar och rulla i kokos. Färdigt!

bollar3

På söndag tänder vi en brasa, äter pepparkaksbollar och hoppas på lite snö till julafton. Ser rätt mörkt ut just nu, men man ska aldrig säga aldrig. Glad fjärde advent!

julstjarna

Dela

Kommentarer

  1. TACK, för era snabba och goda recept! Ska skynda mig att köpa gojibär så ska jag slänga ihop en sats. Jag ÄLSKADE receptet på pepparkakorna. De blev härligt goda och sega. Vi äter pepparkakorna som godis 🙂

    Keep up the good work 🙂

  2. Hej jag bor i USA och kunde inte hitta pepperkakaskrydda har ni något tips på hur man kan få dem smakerna med vanliga kryddor? (Ingefära, kanel, malen kryddnejlikor) tack för hjälpen

    1. Food Pharmacy skriver:

      Halloj! Själva inte provat men skulle tippa att den här kryddblandningen som vi hade i vår pepparkaksdeg fungerar, dvs: 2 tsk kanel, 2 krm ingefära och 10 nejlikor (stötta i mortel) eller cirka 1 tsk malda. Se receptet i sin helhet här: http://foodpharmacy.se/2014/12/the-pepparkaksdeg/ . Ha en fin dag!

  3. Monica Ohlsson skriver:

    Pepparkaksbollarna känns frestande men …..
    Jag gillar absolut inte gojibär, kan de ersättas med några andra bär?

  4. Jag hittade inte gojibär men mixade ner en deciliter hasselnötter istället. Rullade lite mindre bollar och fick 35 stycken galet goda pepparkaksbollar!

  5. Ann-Kristin Nilsson skriver:

    Jag tänker prova byta ut gojibären mot tranbär

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.