Godaste glutenfria fiberfrallorna ever (så goda att vi glömde fotografera dem). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Godaste glutenfria fiberfrallorna ever (så goda att vi glömde fotografera dem).

fav

I dag ska vi alltså baka BRÖD men förvänta dig nu ingen fluffig baguette för då kommer du bli besviken. Det här är fiberfrallor. Som i: frallor med fiber. Förföriskt goda med lite avokado och havssalt. Men, som sagt: inget fluff.

mariannesbrod_3

Kanske, kanske, kanske att man kan byta ut brödkryddorna mot lite vörtkryddor nu inför julen? Vi har inte provat, men idén är väl inte helt tokig? Eller så håller du dig till originalet som ju är ett säkert kort.

Glutenfria fiberfrallor

5 1/2 dl vatten
2 msk rapsolja
20 g jäst eller 7 g torrjäst
2 1/2 dl durramjöl
3 dl havregryn
2 msk sojamjöl
4 msk phsyliumfröskal
4 msk fiberex
2 msk Pofiber
1 msk hela phsyliumfrön
2 tsk brödkryddor
½ tsk salt (strös som flingor över brödet)

Blanda vatten, jäst och rapsolja tills jästen löser sig (använder du torrjäst så blanda in den med mjölet i stället). Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen i cirka fem minuter (ta gärna hjälp av en kraftig visp eller assistent). Låt degen vila i en bunke täck med plast i cirka 2 timmar.

mariannesbrod_4

Sätt ugnen på högst 110 C. Forma till små bullar eller bred ut degen över på ett bakplåtspapper (25 cm x 35 cm) och låt degen vila igen i cirka 30 minuter. Sätt in plåten i ugnen och grädda bullarna/rutbrödet i 45–50 minuter minuter.

mariannesbrod_5

Resultatet? Försvinnande goda. Så till den milda grad att vi + barnen + gästerna hann äta upp dem innan vi kom på att vi inte hade fotograferat dem. Ett synnerligen gott betyg till brödet, tänker vi och klappar oss nöjt på axeln.

Recept: Marianne Bengmark

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hej!
  Tack för en superbra blogg. Läser den varje dag.
  Tänkte baka bullarna, men enligt beskrivningen ska man blanda mjölk……
  Bland ingredienserna finns dock ingen mjölk. Vad ska det vara?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla för att du uppmärksammade detta, gissningsvis så ska det stå “vatten” i stället för mjölk men mejlar Marianne och dubbelkollar för säkerhets skull!

  2. Food Pharmacy skriver:

   Hej igen! Nu har jag dubbelkollat med Marianne och ändrat till vatten i receptet. Marianne låter hälsa att hon ibland gör havremjölk av vattnet + 2 dl av havren, innan hon tillsätter färsk jäst och rapsolja tills jästen löser sig (använder du torrjäst så blanda in den med mjölet i stället). Ha en fin jul!

 2. Tror ni att man kan ersätta durramjöl med hirsmjöl?

 3. Varför så många olika slags fibrer? Funkar det att bara använda till exempel fiberhusk tror ni?

 4. Testat med både hirsmjöl och durramjöl nu. När jag använde hirsmjöl blev degen mycker lösare så ska testa att ha i mer mjöl ifall jag använder hirsmjöl fler gånger. Durramjölsbullarna blev dock jättebra! Hittade inte fiberex så bytte ut det mot mer Pofiber, det har funkat bra tycker jag. Tack för receptet! 🙂

 5. Vid snabb googling insåg jag nu att ni troligtvis menar fibrex och inte fiberex, Får se om jag lyckas få tag på det 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.