Godaste glutenfria fiberfrallorna ever (så goda att vi glömde fotografera dem). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Godaste glutenfria fiberfrallorna ever (så goda att vi glömde fotografera dem).

fav

I dag ska vi alltså baka BRÖD men förvänta dig nu ingen fluffig baguette för då kommer du bli besviken. Det här är fiberfrallor. Som i: frallor med fiber. Förföriskt goda med lite avokado och havssalt. Men, som sagt: inget fluff.

mariannesbrod_3

Kanske, kanske, kanske att man kan byta ut brödkryddorna mot lite vörtkryddor nu inför julen? Vi har inte provat, men idén är väl inte helt tokig? Eller så håller du dig till originalet som ju är ett säkert kort.

Glutenfria fiberfrallor

5 1/2 dl vatten
2 msk rapsolja
20 g jäst eller 7 g torrjäst
2 1/2 dl durramjöl
3 dl havregryn
2 msk sojamjöl
4 msk phsyliumfröskal
4 msk fiberex
2 msk Pofiber
1 msk hela phsyliumfrön
2 tsk brödkryddor
½ tsk salt (strös som flingor över brödet)

Blanda vatten, jäst och rapsolja tills jästen löser sig (använder du torrjäst så blanda in den med mjölet i stället). Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen i cirka fem minuter (ta gärna hjälp av en kraftig visp eller assistent). Låt degen vila i en bunke täck med plast i cirka 2 timmar.

mariannesbrod_4

Sätt ugnen på högst 110 C. Forma till små bullar eller bred ut degen över på ett bakplåtspapper (25 cm x 35 cm) och låt degen vila igen i cirka 30 minuter. Sätt in plåten i ugnen och grädda bullarna/rutbrödet i 45–50 minuter minuter.

mariannesbrod_5

Resultatet? Försvinnande goda. Så till den milda grad att vi + barnen + gästerna hann äta upp dem innan vi kom på att vi inte hade fotograferat dem. Ett synnerligen gott betyg till brödet, tänker vi och klappar oss nöjt på axeln.

Recept: Marianne Bengmark

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.