Vintrig grönkålssallad - det blir typ inte nyttigare (och godare) än så här – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vintrig grönkålssallad – det blir typ inte nyttigare (och godare) än så här

fav

Grönkål. Den fula ankungen har verkligen fått revansch. Det var ju praktiskt taget ingen som åt grönkål för bara några år sedan, men nu minsann. NU ska den plötsligt torkas i ugnen, boosta din smoothie OCH pryda din sallad.

Grönkålen är inte bara inställsamt billig utan också sprängfull med nyttigheter. Den har liksom extra allt av det som gör kål så nyttigt, plus betakarotener och lutein. Kale power!

inflammation2

När vi var i Göteborg åt vi en fantastisk grönkålssallad på Rawfoodbaren som vi inte riktigt kunnat sluta fantisera om. Vi snackar alltså en MAGISKT god tahinidressing med sting av citrus, på en regnbågsfärgad bädd av grönkål, morot, äpple och granatäpple. Smarro. Barro.

gronkal

Bon appetit! Eller, som man alltid säger i Göteborg: görgo måltid!

Print

Vintrig grönkålssallad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Sallad:

1 kg färsk grönkål

1 morot

1 äpple

1 granatäpple

Citrus/tahinidressing:

1/2 dl tahini

1 1/2 dl blötlagda och sköljda solroskärnor (blötlägg i några timmar)

1 1/2 dl kallpressad rapsolja

apelsinzest från 1 ekologisk apelsin

2 msk citronjuice

3 msk äppelcidervinäger

3 msk agavesirap

3 msk tamari

1/2 msk salt (eller efter smak)

1 krm svartpeppar

Instruktioner

Börja med salladen. Skölj och riv av grönkålsbladen från stjälkarna. Skiva ett rött äpple, riv en morot och pilla ut kärnorna ur granatäpplet.

Dags för dressing! Hiva ned alla ingredienser i en matberedare och kör tills dressingen blir slät. Tillsätt eventuellt lite vatten om den är för tjock (hänger på hur länge solroskärnorna varit blötlagda).

Massera grönkålen i dressingen så att grönkålen mjuknar lite. Vänd ned äpplet, moroten och garnera med granatäpple.

Foto (header): Jesper Löfman

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.