Nyttigaste - och enklaste! - vardagsreceptet för hela familjen: makrill i ugn. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nyttigaste – och enklaste! – vardagsreceptet för hela familjen: makrill i ugn.

fav

Väldigt tråkigt det där med laxen. Men kul att det finns en annan fet fisk som innehåller massa nyttigheter. Som de stolta göteborgare vi ändå är (en gång göteborgare, alltid göteborgare) vill vi därför introducera en västkustfisk på bloggen i dag. Nämligen: makrillen.

På somrarna när vi är på Marstrand slänger vi bara ut några krokar från snipan och väntar tills vi får napp. Tyvärr funkar denna metod inte alls lika bra i Stockholm i december. Så, i dag fick vi enkelt dra upp makrillen ur frysdisken.

frp+hander

Makrill innehåller massor av trevliga omega-3-fettsyror som är superviktiga för att stärka kroppens immunförsvar och helt avgörande för att kroppen inte ska bli sjuk. Dessutom innehåller makrillen massa d-vitamin som ju normalt sett är rätt svårt att få i sig via kosten. Under en vecka bör man få i sig minst 200-300 gram makrill (eller annan fet fisk) och därför brukar vi faktiskt laga den här rätten hemma minst en gång i veckan. Du äter precis vad du vill till – själva brukar vi göra en härlig regnbågssallad och till barnen ger vi oftast vit quinoa eller potatis, och lite lingon.

Sa vi förresten att det här receptet bara innehåller TVÅ ingredienser?

Linas makrill
(3-4 portioner)

1 paket fryst makrill (400 g)
Dill (färsk eller fryst)

Tina makrillen och lägg filéerna i en ugnsfast form. Strö över dillen så att makrillen blir så där lagom prickig och peppra på till önskad hetta (makrillen är rätt salt i sig, så vi brukar skippa det). Sätt ugnen på 60 grader och vänta tills makrillen blir cirka 55 grader i innertemperatur. Har du en ugnstermometer så är ju det kanon, men annars kommer du väldigt långt på att lita på ditt omdöme.

fisk

Fryst dill funkar faktiskt alldeles utmärkt i stället för färsk, och kostar bara 12 spänn paketet. Dagens tips!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.