Nyårsmeny à la Food Pharmacy – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nyårsmeny à la Food Pharmacy

fav

Vi har fått några frågor kring nyårsmeny (fortfarande lite svårt att ta in att VI får kommentarer, älskar’t). Vi tänker: skaldjur, färska bär och mörk choklad. Vi tänker: inte så mycket gluten, mejeriprodukter och socker. Vi tänker: att hur nyttigt rå broccoli än må vara så hör den inte riktigt hemma på vårt nyårsbord. Så tänker vi.

choklad

Till fördrinken:
Eeeh, champagne och chokladdoppade kokosgubbar? MON DIEU. Idén med kokosflingor var ju kul också! Antingen smälter du helt enkelt mörk choklad i ett vattenbad och doppar gubbarna i det, eller så gör du den här svindlande goda chokladsåsen. MUMS.

nyarsmeny1

Förrätt:
Moules marinières. Eller “musslor i vitt vin”, som vi säger på svenska. Vi tänker: blåmusslor, finhackad schalottenlök, vitlök, torrt vitt vin, kanske lite morot, peppar, havssalt, timjan, rosmarin och persiljekvist. SLURP. Googlade snabbt och hittade många recept helt utan grädde, bland annat det här.

nyarsmeny3

nyarsmeny2

nyarsmeny5

Varmrätt:
Jahopp, här står Lina och drömmer sig bort bland humrar och krabbklor. Skaldjur på nyår är ju en klassiker, men skippa gärna de färdiga såserna och gör egen majonnäs i stället. Blanda två ekologiska äggulor med 1 tsk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger och tillsätt sedan 2,5 dl neutral olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar (och ha i vitlök så klart om du föredrar aioli).

frukt

Efterrätt:
Antingen rundar du av med lite frukt och bär med cashewgrädde, eller så gör du den här magiska chokladmoussen med avokado. Båda är superenkla att få till och tillräckligt lyxiga för att platsa på nyårsafton, men kanske tänker vi trots allt: chokladmoussen. Syndigt god.

I morgon gör vi ansiktsmask på ätbara ting. Inte vårt stoltaste ögonblick (bildmässigt), men vad gör det om hundra år, tralala?

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Hej!

  Ni är bara för goa! Gillar ert sätt att skriva på denna blogg, man kan inte annat än älska den 🙂

  Förut skrev ni att det finns vissa recept ni gör om och om igen. Kan ni berätta vilka det är…Jag har gjort en del recept från denna blogg, men inte alla.

  Men jag håller med chokladmoussen är riktigt krämig och god!

  /Johanna

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej och tack Johanna! Vi är ju ganska svaga för komplimanger… Jo, vi kommer att köra en hel del recept 2015 eftersom många läsare efterfrågar det. Gott Nytt År!

 2. Sofia I Avocado Baby skriver:
  1. Food Pharmacy skriver:

   Bra Sofia att du tog upp det! Som de inbitna Göteborgare vi ändå är har vi självklart följt debatten om räkorna noga. Hinner inte att gå in på det nu men lovar att skriva om det under 2015. Kort svar på din fråga är att räkorna finns med på vårt Nyårsbord. Gott Nytt År!

 3. Sofia I Avocado Baby skriver:

  Ser fram emot svaret! Gott nytt år från en annan inbiten Göteborgare 🙂

 4. Hej igen!

  Jag var kanske lite otydlig i min fråga. Ni har på bloggen sagt detta: -” Vi springer på nya recept hela tiden, varav vissa blir sk keepers som vi gör igen och igen och igen. Som de här pepparkaksbollarna, till exempel.”

  Då till min fråga: Vilka recept gör ni om och om igen, förutom pepparkaksbollarna? Kan ni berätta vilka era favoritrecept är?

  Tack!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Jaha, men det ska vi såklart göra!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.