Nyårsmeny à la Food Pharmacy – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nyårsmeny à la Food Pharmacy

fav

Vi har fått några frågor kring nyårsmeny (fortfarande lite svårt att ta in att VI får kommentarer, älskar’t). Vi tänker: skaldjur, färska bär och mörk choklad. Vi tänker: inte så mycket gluten, mejeriprodukter och socker. Vi tänker: att hur nyttigt rå broccoli än må vara så hör den inte riktigt hemma på vårt nyårsbord. Så tänker vi.

choklad

Till fördrinken:
Eeeh, champagne och chokladdoppade kokosgubbar? MON DIEU. Idén med kokosflingor var ju kul också! Antingen smälter du helt enkelt mörk choklad i ett vattenbad och doppar gubbarna i det, eller så gör du den här svindlande goda chokladsåsen. MUMS.

nyarsmeny1

Förrätt:
Moules marinières. Eller “musslor i vitt vin”, som vi säger på svenska. Vi tänker: blåmusslor, finhackad schalottenlök, vitlök, torrt vitt vin, kanske lite morot, peppar, havssalt, timjan, rosmarin och persiljekvist. SLURP. Googlade snabbt och hittade många recept helt utan grädde, bland annat det här.

nyarsmeny3

nyarsmeny2

nyarsmeny5

Varmrätt:
Jahopp, här står Lina och drömmer sig bort bland humrar och krabbklor. Skaldjur på nyår är ju en klassiker, men skippa gärna de färdiga såserna och gör egen majonnäs i stället. Blanda två ekologiska äggulor med 1 tsk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger och tillsätt sedan 2,5 dl neutral olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar (och ha i vitlök så klart om du föredrar aioli).

frukt

Efterrätt:
Antingen rundar du av med lite frukt och bär med cashewgrädde, eller så gör du den här magiska chokladmoussen med avokado. Båda är superenkla att få till och tillräckligt lyxiga för att platsa på nyårsafton, men kanske tänker vi trots allt: chokladmoussen. Syndigt god.

I morgon gör vi ansiktsmask på ätbara ting. Inte vårt stoltaste ögonblick (bildmässigt), men vad gör det om hundra år, tralala?

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.