Julbordets godaste och fräschaste rödkålssallad med smak av pepparrot och granatäpple. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Julbordets godaste och fräschaste rödkålssallad med smak av pepparrot och granatäpple.

fav

Det är något med den här salladen som får oss att tänka på Buzz Aldrin.

Vet du inte vem det är? Buzz Aldrin var den andre personen någonsin att sätta sina små fossingar på månen, exakt 19 minuter efter Neil Armstrong. Fossingar. Någonsin. PÅ MÅNEN. Fatta hur stort det är! Och ändå minns vi honom inte, för att Armstrong var först. Orättvist? En smula.

Ungefär samma känsla hade vi när vi strimlade rödkål i går. Känslan av orättvisa. För var det bara vi som noterade att RÖDKÅLEN faktiskt toppade Stigs ORAC-lista i måndagens krönika? Här hyllar alla grönkålen på längden och tvären, men hur mycket uppmärksamhet får rödkålen? Typ ingen alls.

rodkalssallad2

Så, för rödkålens (och Buzz) skull, lagade vi världens enklaste och godaste rödkålssallad i går. Inte alls så där kladdig som vi är vana vid, utan pigg och fräsch tack vare kombon olja + pepparrot + granatäpple. Så god. Alltså. SÅ god. Vilket utomordentligt fånigt leende vi kommer att ha på läpparna när vi knör in den på julbordet.

rodkalssallad4

Den röda färgen i rödkål innehåller samma nyttiga antioxidant som blåbär, antocyaninerFöredömligt få ingredienser i receptet också. Sådant gillar vi – snabbt och enkelt. Och gott!

Rödkålssallad med pepparrot
(1 skål)

1/2 rödkål
2-3 cm färsk pepparroten
1 msk olivolja
1/2 msk citronjuice
1 granatäpple
Havssalt

Strimla rödkålen fint. Häll över olivoljan, citronjuicen och saltet, och massera rödkålen tills den blir mjuk och snäll. Blanda ned pepparroten och strössla frikostigt med kärnorna från granatäpplet. Lägg upp i en fin skål.

rodkalssallad1

Kanske blir det här första året då vi faktiskt kommer att må BRA efter julmiddagen? Och ha energi i mellandagarna i stället för matkoma? Tanken är kittlande. Är du på?

Recept: “Mitt nya Raw food kök” av Erica Palmcrantz Aziz

Dela

Kommentarer

  1. Annelie / blomsterochbakverk skriver:

    Ja, jag är på! Härliga och inspirerande tips ni kommer med. Tack!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack själv:-)

  2. Härligt recept, tack. Ett tips för att få bort det vita runt kärnorna är att lägga ner en halverat granatäpple i en skål med vatten och därefter pillra bort kärnorna. Det vita fruktköttet flyter då upp och är lättare att ta bort medan kärnorna stannar på botten.
    God Jul!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack Marie! Det hade Mia visst fått lära sig också!

  3. Det här receptet hamnar i vart fall på mitt julbord! 🙂 En fråga bara: hur ska man göra med pepparroten? Riva, hacka, strimla?!

  4. Lotta Lind skriver:

    Hej!
    Granatäpple finns i frysdisken. Inte färskt men väldigt lätt att använda. Fast det visste säkert alla. Jag gillar bloggen. mvh, Lotta

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ja, vi älskar att de finns i frysdisken! Dessutom eko, hurra!

  5. Hej!
    Ungefär hur länge håller salladen i kylen?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.