Världens smarrigaste PAD THAI (goes vegan och raw). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Världens smarrigaste PAD THAI (goes vegan och raw).

fav

Så, vi tänkte laga pad thai i dag. Fast helt vego, utan nudlar och kall i stället för varm. Med Stigs hälsoråd klingande i huvudet är vi inte så sugna på hög upphettning just nu. Men vad vi däremot är sugna på är smaken. SMAKEN. För finns det något godare än jordnötter + lime + koriander + salt + sött? Typ inte.

Till detta äter du sedan: precis vad du vill. Själva åt vi ugnsbakad lax (snällt upphettad i ugnen, förstås). Barnen fick också lax och samma grönsaker (fast i större bitar) som de dippade i såsen. Mellan dig och oss kan vi berätta att Juni tyckte att såsen var extra god för att den smakade, eeeh, M&M’s. Tyckte hon. Mellan dig och oss.

regnbagssallad6

Och, självklart har vi haft regnbågen i tankarna. Salladen innehåller hela FYRA färger, så fytokemikalierna kan känna sig lugna och fina.

Pad Thai-sallad
(en stor bunke)

2 medelstora zucchinis
½ liten rödkål
2 morötter
2 salladslökar
1 litet blomkålshuvud
2 dl alfalfagroddar

Börja med att strimla zucchini och morötter med en osthyvel eller potatisskalare så det blir långa spagettiliknande strimlor (alltså, har du en spiralizer ditt lyllo, så använd den). Strimla resten av grönsakerna och vänd ner dem i en skål med groddarna. Ställ åt sidan och fokusera på såsen.

regnbagssallad1

Jordnötssås
(en rätt stor laddning)

1 dl jordnötssmör (funkar även med mandel/tahini om du är allergisk mot jordnötter)
1 lime
2 msk tamari
1 msk agavesirap
2 klyftor vitlök
2 cm färsk ingefära
4 msk vatten

Mixa samman. Späd med mer vatten om du vill ha den rinnigare (det ville vi). Blanda såsen med grönsakerna men häll inte på all dressing i ett huj, stoppa när det känns lagom. Låt stå typ en timme före servering så det suger upp smakerna ordentligt. Eller, ännu bättre, över natten så det får götta till sig RIKTIGT ordentligt.

regnbagssallad2

Toppa med koriander. And – it’s a wrap!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.