En utställning om SOCKER. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

En utställning om SOCKER.

Om du är ledig och befinner dig i Stockholm så kan vi tipsa om utställningen ”SOCKER” på Nordiska Museet på Djurgården.

För bara 150 år sedan var det knappt någon som hade smakat socker i Sverige, och i dag finns det i, tja, typ ALLT och upp till 80% av västvärldens processade livsmedel är sötade. SUCK.

skylt

När rörsockret dök upp i Sverige på 1500-talet ansågs det vara ett sällsynt och dyrbart läkemedel.

barnen

Men sjukast är väl ändå att sockret hyllades av näringsfysiologer så sent som på 50-talet och marknadsfördes som vårt billigaste näringsämne. Vilket resulterade i att svenska folket började äta närmare 50 kg socker per person och år, i tron om att de var hälsosamma.

butik

Det var en estetiskt tilltalande utställning där mycket av krutet lagts på just färg och form, men vi saknade inte helt oväntat en djupdykning i sockrets negativa effekter på kroppen. I dag finns så pass mycket forskning på socker att vi med säkerhet kan säga att det är kasst för kroppen ända ned på cellnivå, och det hade vi gärna fördjupat oss i.

monter

Men, vi är inte här för att gnälla. Det var kul att se en utställning, och sedan tog vi en långpromenad på Djurgården och kläckte en väldigt bra idé till bloggen. Känns som att 2015 kan bli ett MYCKET spännande år.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.