Step aside coffee, it's time for a green juice. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Step aside coffee, it’s time for a green juice.

fav

När man juicar är det alltid bra med en eller flera grönsaker som ger mycket vätska. Gurka är ju skolboksexemplet, men selleri är faktiskt också saftig och fin. Så, i dag gör vi juice på båda delarna. Och i bara farten hivar vi ned lite broccoli, fänkål, äpple, ingefära och lime också. Ja, du hör ju hur SINNESRUBBAT nyttig den här juicen är.

Varning! Minska andelen ingefära om du tycker att det verkar för mycket. Vi är tunga ingefärspundare sedan flera år tillbaka och har helt tappat känslan för hur mycket som är passande och var gränsen går.

juice1

Renée Voltaire är ju något av ett proffs i ämnet så vi snodde ett av hennes recept. Det står äpple i receptet, men det hade barnen kalasat på till frukost så det fick bli ett päron i stället.

GET UP

4 selleristjälkar
1 broccolistam
½ fänkål
½ gurka
1 äpple
2 cm ingefära
1 lime

Skölj, skala, juica. Och hoppa över äpplet/päronet om du vågar.

juice5

Rookie_200x200px-03För dig som är rookie:

Om det känns för hardcore att börja med en grönsaksjuice med lite frukt så börja med en fruktsjuice med lite grönsaker i stället. Rå babyspenat är härligt neutral i smaken och superdupernyttig, smyg ned en näve nästa gång du juicar frukt. Lycka till!

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.