Step aside coffee, it's time for a green juice. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Step aside coffee, it’s time for a green juice.

fav

När man juicar är det alltid bra med en eller flera grönsaker som ger mycket vätska. Gurka är ju skolboksexemplet, men selleri är faktiskt också saftig och fin. Så, i dag gör vi juice på båda delarna. Och i bara farten hivar vi ned lite broccoli, fänkål, äpple, ingefära och lime också. Ja, du hör ju hur SINNESRUBBAT nyttig den här juicen är.

Varning! Minska andelen ingefära om du tycker att det verkar för mycket. Vi är tunga ingefärspundare sedan flera år tillbaka och har helt tappat känslan för hur mycket som är passande och var gränsen går.

juice1

Renée Voltaire är ju något av ett proffs i ämnet så vi snodde ett av hennes recept. Det står äpple i receptet, men det hade barnen kalasat på till frukost så det fick bli ett päron i stället.

GET UP

4 selleristjälkar
1 broccolistam
½ fänkål
½ gurka
1 äpple
2 cm ingefära
1 lime

Skölj, skala, juica. Och hoppa över äpplet/päronet om du vågar.

juice5

Rookie_200x200px-03För dig som är rookie:

Om det känns för hardcore att börja med en grönsaksjuice med lite frukt så börja med en fruktsjuice med lite grönsaker i stället. Rå babyspenat är härligt neutral i smaken och superdupernyttig, smyg ned en näve nästa gång du juicar frukt. Lycka till!

 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Emma Hå - emmahas.se skriver:

  Haha jag älskar era rookie-tips!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Emma! Vi har ju en ganska spretig läsekrets vilket vi märker i mejl men även kommentarer här på bloggen. Vi vill gärna att alla ska kunna njuta av maten!

 2. Det ser väldigt mumsigt ut (ni är grymma på att ta snygga bilder!) men jag är lite skeptisk till det här med juice. Är det verkligen nyttigt att separera ut saften från grönsaker och frukt? Det kan aldrig bli lika nyttigt som att äta hela grönsaker med alla fiber och näringsämnen intakta, men hur mycket sämre är det med juice? Är det fortfarande rättså nyttigt eller är det lite åt godis-hållet? Har ni några tankar kring detta?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Olof! Vi har många tankar om juice. Det är ju väldigt stor skillnad på fruktjuice och grönsaksjuice. Grönsaksjuice kan du med fördel dricka i mängder medan fruktjuice inte ska överkonsumeras. Riktlinjen är att vi bör äta mer av de sura än av de söta frukterna. Skillnaden mellan en smoothie och juice är att fibrerna separeras från juicen. Vi juicar grönsaker och tycker att det är ett fantastiskt bra sätt att få en energikick mitt på dagen (jmf med när vi sprang till pressbyrån och köpte en chokaldbit) Näringen går direkt ut i blodet eftersom fibrerna, som har separerats i juicemaskinen, inte behöver tas om hand om av matsmältningsapparaten.

 3. Kristina! skriver:

  Hej! Tänk att man kan bli bloggberoende

  1. Food Pharmacy skriver:

   Kuuuuuul!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.