Grönsaksjuice på grönkål, päron och ingefära. Come. To. Mama. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Grönsaksjuice på grönkål, päron och ingefära. Come. To. Mama.

fav

Jo, vi har ju gått och funderat på det här med periodisk fasta ett tag nu. Men så vi fick ju som bekant ett ryck efter Stigs senaste krönika i måndags och bestämde oss för att löpa hela linan ut. Periodisk fasta. Vi upprepar: p-e-r-io-d-i-s-k f-a-s-t-a. Vad har vi gett oss in på?

För att inte gå miste om någon näring tänker vi göra en klorofyllstinn grönsaksjuice i dag. “Grönsaksjuice… ” tänker du nu (vi kan läsa tankar), “vad är det skillnad på det och en grönsakssmoothie?”. Jo du, det kan vi berätta för dig: en grönsakssmoothie är en flytande sallad. En grönsaksjuice däremot innehåller inte några fibrer, vilket gör att näringen blir lättare för kroppen att ta upp samt att du slipper lägga massa energi på matsmältning. Perfekt ju! Vi brukar dricka juice när vi behöver en extra energi- och näringsboost.

smoothie4

När man juicar behöver man en sk råsaftscentrifug. Vi har den här (längst upp till höger) lilla rymdfarkosten.

Kale Devil
(5 dl)

6 grönkålsblad
6 selleristjälkar
1 päron
3 cm ingefära
1 citron

Skölj ingredienserna noggrant, skär bort yttersta skalet på citronen och juica.

smoothie3

Rookie_200x200px-03Juica för rookies:

Få nu inte panik om du inte älskar smaken första gången. Det här vet vi av erfarenhet: när man börjar äta en “renare” kost tar det ett tag för smaklökarna att vänja sig vid de naturliga smakerna. Alla älskar faktiskt inte flytande grönkål, spenat och broccoli från start. Mjukstarta gärna med mer frukt än grönsaker, kanske två päron i stället för ett och halvera mängden grönkål och selleristjälkar.

Recept: ”Juice power and detox” av Renée Voltaire.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.