Grönsaksjuice på grönkål, päron och ingefära. Come. To. Mama. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Grönsaksjuice på grönkål, päron och ingefära. Come. To. Mama.

fav

Jo, vi har ju gått och funderat på det här med periodisk fasta ett tag nu. Men så vi fick ju som bekant ett ryck efter Stigs senaste krönika i måndags och bestämde oss för att löpa hela linan ut. Periodisk fasta. Vi upprepar: p-e-r-io-d-i-s-k f-a-s-t-a. Vad har vi gett oss in på?

För att inte gå miste om någon näring tänker vi göra en klorofyllstinn grönsaksjuice i dag. “Grönsaksjuice… ” tänker du nu (vi kan läsa tankar), “vad är det skillnad på det och en grönsakssmoothie?”. Jo du, det kan vi berätta för dig: en grönsakssmoothie är en flytande sallad. En grönsaksjuice däremot innehåller inte några fibrer, vilket gör att näringen blir lättare för kroppen att ta upp samt att du slipper lägga massa energi på matsmältning. Perfekt ju! Vi brukar dricka juice när vi behöver en extra energi- och näringsboost.

smoothie4

När man juicar behöver man en sk råsaftscentrifug. Vi har den här (längst upp till höger) lilla rymdfarkosten.

Kale Devil
(5 dl)

6 grönkålsblad
6 selleristjälkar
1 päron
3 cm ingefära
1 citron

Skölj ingredienserna noggrant, skär bort yttersta skalet på citronen och juica.

smoothie3

Rookie_200x200px-03Juica för rookies:

Få nu inte panik om du inte älskar smaken första gången. Det här vet vi av erfarenhet: när man börjar äta en “renare” kost tar det ett tag för smaklökarna att vänja sig vid de naturliga smakerna. Alla älskar faktiskt inte flytande grönkål, spenat och broccoli från start. Mjukstarta gärna med mer frukt än grönsaker, kanske två päron i stället för ett och halvera mängden grönkål och selleristjälkar.

Recept: ”Juice power and detox” av Renée Voltaire.

Dela

Kommentarer

 1. Så att jag förstår detta riktigt ordentligt ;)…Det är alltså ok att dricka grönsaksjuice under fasteperioden? KRAM

 2. Får man dricka kaffe o juice under fastan? Inte säker på att jag förstått.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Maria och alla ni som frågat om juice under den tiden fasta pågår. Så här svarar Stig: Juice är väldigt kaloririkt och skall inte drickas. De som får magoperation för sjuklig övervikt kan helt lura systemet genom att dricka juice. Man måste hålla sig till drycker med 0 kalorier – främst teer som ger mättnadskänsla som yerba-, oliv- och kamomillte. Inga svarta teer.

   Såg att någon frågade om vitt te är OK. Det är det sannolikt – men man får pröva sig fram. Rooibos går säkert också bra!
   Citron och vatten, lime och vatten går också bra – det innehåller nära 0 kalorier.
   Hälsning Stig

 3. Tusen tack för infon! Grymt! Ska prova mig fram!

 4. kerstin skriver:

  Jag kan rekommendera pepparmyntste, god smak och lugnar min mage

  1. Food Pharmacy skriver:

   Mmm, blev riktigt sugen på det nu – älskar pepparmyntste!

 5. Natalie skriver:

  Kan man göra denna smoothie kvällen innan och låta ett glas vara i kylen över natten? 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.