Klassiska scones minus gluten och mejeriprodukter. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Klassiska scones minus gluten och mejeriprodukter.

fav

I går landade Kung Bore i Stockholm så vi passade på att 1) tända en brasa, 2) spela Svarte Petter, 3) äta scones. Scones är ju en grej som många kanske förknippar med frukost, men vänligen observera att scones kan ätas JÄMT (förutsatt att du inte, som vi, kör 16:8 – då äts de med fördel mellan 12 och 20).

scones2

Och voilà, här gör Mias man Emil debut på bloggen. I högtidsdräkt. Elegant!

scones4

Juni tyckte att det var väldigt roligt att picka de små bullarna, så det blev hennes syssla. Emil tyckte det var väldigt roligt att äta de små bullarna, så det blev hans syssla. Mamma Mia tyckte att det var väldigt roligt att skriva ned receptet på de små bullarna, så det blev hennes syssla. Här kommer det förresten:

Glutenfria havrescones
(ett gäng)

90 g glutenfria havregryn
2 dl havremjöl
2,5 dl rismjöl
1 msk kokossocker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,5 tsk fiberhusk
50 g kokosolja i fast form
3 dl vegetabilisk mjölk

Sätt ugnen på 110°C och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i kokosoljan och finfördela den snabbt med fingrarna. Häll i mjölken, rör snabbt ihop degen med en slev och låt degen svälla i cirka 10 minuter. Forma två runda bröd eller flera småbullar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga ytan med en gaffel och grädda mitt i ugnen i en knapp halvtimme.

scones5

Och sedan åt vi de små underverken med hemmagjord marmelad och spelade kort i vår nya soffa.

Och sedan dammsög Emil soffan hela natten.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Älskar bloggen! Tack!
  Jag lever med en nötallergiker (inkl kokos) o många av era magiska recept innehåller tyvärr nötter o kokos. Vad är det bästa att ersätta tex kokosolja eller kokosmjöl med? Ser så mycket fram mot att baka!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Maria och tack så mycket! Vi sörjer med alla nötallergiker. Än har vi inga bra tips för din partner men eftersom vi får många frågor på detta lovar vi att börja utforska.

 2. sialein skriver:

  Det här med ris är ju tyvärr big no-no nuförtiden med arseniken och allt. Skulle man kunna ersätta rismjölet med något annat? Verkar vara ett förträffligt recep i övrigt!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.