Klassiska scones minus gluten och mejeriprodukter. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Klassiska scones minus gluten och mejeriprodukter.

fav

I går landade Kung Bore i Stockholm så vi passade på att 1) tända en brasa, 2) spela Svarte Petter, 3) äta scones. Scones är ju en grej som många kanske förknippar med frukost, men vänligen observera att scones kan ätas JÄMT (förutsatt att du inte, som vi, kör 16:8 – då äts de med fördel mellan 12 och 20).

scones2

Och voilà, här gör Mias man Emil debut på bloggen. I högtidsdräkt. Elegant!

scones4

Juni tyckte att det var väldigt roligt att picka de små bullarna, så det blev hennes syssla. Emil tyckte det var väldigt roligt att äta de små bullarna, så det blev hans syssla. Mamma Mia tyckte att det var väldigt roligt att skriva ned receptet på de små bullarna, så det blev hennes syssla. Här kommer det förresten:

Glutenfria havrescones
(ett gäng)

90 g glutenfria havregryn
2 dl havremjöl
2,5 dl rismjöl
1 msk kokossocker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,5 tsk fiberhusk
50 g kokosolja i fast form
3 dl vegetabilisk mjölk

Sätt ugnen på 110°C och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i kokosoljan och finfördela den snabbt med fingrarna. Häll i mjölken, rör snabbt ihop degen med en slev och låt degen svälla i cirka 10 minuter. Forma två runda bröd eller flera småbullar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga ytan med en gaffel och grädda mitt i ugnen i en knapp halvtimme.

scones5

Och sedan åt vi de små underverken med hemmagjord marmelad och spelade kort i vår nya soffa.

Och sedan dammsög Emil soffan hela natten.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.