Vintrig sallad med jordärtskocka (tackar tackar, säger kroppen) – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vintrig sallad med jordärtskocka (tackar tackar, säger kroppen)

fav

Jordärtskocka ijäään, har vi helt tappat det? Nä men så här: vi tänkte att du kanske har några små knölar kvar från förra veckans soppa, och för att de inte ska bli liggande där längst in i kylen (tjaskigt ju) så lagar vi en vintrig jordärtskockssallad i dag. 

vintersallad3

Det är ju dessutom säsong för jordärtskockan nu och sådant går vi igång på – när saker är närodlade och äts i takt med årstiderna.

vintersallad4

Börja med att plocka fram de här godsakerna.

vintersallad2

Och fortsätt med de här smarriga mumsbitarna. 

Print

Vintersallad med jordärtskocka

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Sallad:

Blandade salladssorter, t ex frisée och ruccola

600 g jordärtskockor

2 avokador

10 körsbärstomater

12 grapefrukt

1 handfull svarta oliver

1 handfull cashewnötter

Dressing:

1 dl olivolja

1 citron (ej skalet)

salt & peppar

lite vatten

Instruktioner

Kör ingredienserna till dressingen i en mixer tills den blir lagom tjock. Skölj och strimla salladsbladen, skala och skiva jordärtskockorna tunt och krama/rör ned lite av dressingen försiktigt. Halvera och kärna ur avokadorna och skiva fruktköttet. Halvera körsbärstomaterna, gröp ur grapefrukten och skär i bitar och lägg allt ovanpå jordärtskockorna. Strö över cashewnötter. Droppa över dressingen, strö över några svarta oliver och pussa dig själv på handen för att du lagar så härligt hälsosam mat.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. En ordningsfråga: Ska jag mixa ner en skalad citron i dressingen, hinnor och allt, eller bara saften av den?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Bara saften!

 2. Hej!
  Tack för all inspiration. Den där “lax”patén kommer jag att göra om och chokladen på svarta bönor. Jag modifierade receptet och använde hallon istället för dadlar. Det blev bra det också! Sedan när jag ändå var igång, så blev det en variant med vita bönor, kokos och saffran+lite citron. Här kommer ett recept på en annan vintersallad. Mängderna är lite på måfå, brukar vara så här; 1-2 färska förstås, rödbetor, lika mycket vitkål, 1 chalottenlök, och ett par vitlöksklyftor mixas och blandas med lite balsamvinäger, kummin, lite örtsalt(hemmablandat) och kallpressad rybs eller rapsolja. Låt gifta sig ett tag. Strö på persilja och solros el pumpakärnor. Tack för er blogg! mvh Anna

  1. Food Pharmacy skriver:

   Låter ju hur gott som helst. Och kul att det gick att byta ut dadlarna mot hallon – måste testas!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.