Vintrig sallad med jordärtskocka (tackar tackar, säger kroppen) – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vintrig sallad med jordärtskocka (tackar tackar, säger kroppen)

fav

Jordärtskocka ijäään, har vi helt tappat det? Nä men så här: vi tänkte att du kanske har några små knölar kvar från förra veckans soppa, och för att de inte ska bli liggande där längst in i kylen (tjaskigt ju) så lagar vi en vintrig jordärtskockssallad i dag. 

vintersallad3

Det är ju dessutom säsong för jordärtskockan nu och sådant går vi igång på – när saker är närodlade och äts i takt med årstiderna.

vintersallad4

Börja med att plocka fram de här godsakerna.

vintersallad2

Och fortsätt med de här smarriga mumsbitarna. 

Print

Vintersallad med jordärtskocka

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Sallad:

Blandade salladssorter, t ex frisée och ruccola

600 g jordärtskockor

2 avokador

10 körsbärstomater

12 grapefrukt

1 handfull svarta oliver

1 handfull cashewnötter

Dressing:

1 dl olivolja

1 citron (ej skalet)

salt & peppar

lite vatten

Instruktioner

Kör ingredienserna till dressingen i en mixer tills den blir lagom tjock. Skölj och strimla salladsbladen, skala och skiva jordärtskockorna tunt och krama/rör ned lite av dressingen försiktigt. Halvera och kärna ur avokadorna och skiva fruktköttet. Halvera körsbärstomaterna, gröp ur grapefrukten och skär i bitar och lägg allt ovanpå jordärtskockorna. Strö över cashewnötter. Droppa över dressingen, strö över några svarta oliver och pussa dig själv på handen för att du lagar så härligt hälsosam mat.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.