Vitaminupproret! – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Vitaminupproret!

Visste du att det finns forskning som visar att många av våra sjukdomar kan kopplas till vitaminsbrist? Och visste du att Livsmedelsverket känner till detta utan att göra ett smack åt saken, trots att svenska läkare och forskare uppmanat dem att agera i flera år? Så sent som den 23 januari 2015 skrev två forskare i Svd Debatt om att forskning nu visar att D-vitaminbrist är överrepresenterat vid, håll i dig nu: MS, Alzheimer demens, Parkinsons sjukdom, schizofreni, fetma, autism, utvecklingsstörning och depression – men att d-vitaminfrågan trots detta ligger på ”ingens bord”. Man kan fråga sig hur många sjukdomar som måste kopplas till låga D-vitaminnivåer för att något ska hända? Halloj Livsmedelsverket, hur tänker ni när ni inte agerar? Varför är ni så handlingsförlamade?

Vi förstår verkligen inte, men i ren protest kommer vi att skriva under våra namn på vitaminupproret.se i dag. När 50.000 underskrifter samlats in lämnas namnlistan till Livsmedelsverket, regeringens berörda departement, statsministern och riksdagen. Vi har aldrig massdemonstrerat i hela vårt liv, men i det här fallet hoppas vi att namnlistan kan få beslutsfattarna att ta dessa livsviktiga närings- och nutritionsfrågor på allvar.

Och du, glöm inte äta D-vitamin!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.