Vitaminupproret! – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Vitaminupproret!

Visste du att det finns forskning som visar att många av våra sjukdomar kan kopplas till vitaminsbrist? Och visste du att Livsmedelsverket känner till detta utan att göra ett smack åt saken, trots att svenska läkare och forskare uppmanat dem att agera i flera år? Så sent som den 23 januari 2015 skrev två forskare i Svd Debatt om att forskning nu visar att D-vitaminbrist är överrepresenterat vid, håll i dig nu: MS, Alzheimer demens, Parkinsons sjukdom, schizofreni, fetma, autism, utvecklingsstörning och depression – men att d-vitaminfrågan trots detta ligger på ”ingens bord”. Man kan fråga sig hur många sjukdomar som måste kopplas till låga D-vitaminnivåer för att något ska hända? Halloj Livsmedelsverket, hur tänker ni när ni inte agerar? Varför är ni så handlingsförlamade?

Vi förstår verkligen inte, men i ren protest kommer vi att skriva under våra namn på vitaminupproret.se i dag. När 50.000 underskrifter samlats in lämnas namnlistan till Livsmedelsverket, regeringens berörda departement, statsministern och riksdagen. Vi har aldrig massdemonstrerat i hela vårt liv, men i det här fallet hoppas vi att namnlistan kan få beslutsfattarna att ta dessa livsviktiga närings- och nutritionsfrågor på allvar.

Och du, glöm inte äta D-vitamin!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. och typ här skulle man vilja ha några ex på vad man kan äta för att få i sig d-vit 🙂 Förutom de där pillerna från Apoteket.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Marie, vi kan verkligen rekommendera Holistic D-vitamin som tillskott. Du hittar dem i Hälsokostaffären.

 2. Jeanette Orröd skriver:

  Jag har Jonte haft någon respekt för Livsmedelsverkets rekommendationer på länge! Dags för skärpning.

 3. UlrikaLE skriver:

  Håller verkligen med – stöd vitaminupproret. Här kommer en liten story ur verkliha livet – min verklighet 🙂

  Min son (21 år, vältränad, bra mat) fick diabetes typ1 för ett år sedan och hade kolesterolvärden som var bra, förutom HDL som var på gränsen (bra värde för en frisk men aningen högt för en diabetiker). Läkaren skrev direkt ut statiner, trots att han tränade 4-6 ggr/vecka och åt bra mat. Han tog inte dem pga biverkningsrisken. Han ökade däremot intaget av d-vitamin och omega3. Senare sa läkare, när hon undrade varför han inte tog medicinen och han sa varför: “ja man kan ju ta vitaminer också…” Varför började hon inte med det, för en i övrigt frisk vältränad 20-åring?
  Så småningom bytte sonen läkare. Nye läkaren tyckte det ar bra att han inte tog statinerna, han hade precis fått en ny forskningsrapport som visade att de inte hjälpte (i alla fall inte i fall som sonens). Vid den provtagningen hade dessutom värdena gått ner – helt utan statiner, bara med kost, träning och lite vitaminer…
  Hade han följt första läkarens råd hade han alltså ätit statiner helt i onödan…

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Ulrika för att du delar med dig!

 4. Frågan är naturligtvis om dessa stackars drabbade av dessa hemska sjukdomar uppvisar D-vitaminbrist därför att de helt enkelt inte kommer ut i dagsljuset tillräckligt, just p g a deras sjukdomar …

  1. Food Pharmacy skriver:

   D-vitaminbrist är väldigt intressant och om 4 veckor kommer Stig att skriva mer om detta i sin krönika.

 5. Leila skriver:

  Älskar er blogg, äntligen hittat er har ju saknats en som generellt tar upp att “vi är vad vi äter” på ett intelligent och proffsigt sätt. Mumssnygg och välskriven!! Ville äv säga kolla vitaminuppropetlänken den funkade inte. Mia & Co ni är en orubblig inspiration.

  Keep rocking! Kram/L

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Leila! Kram till dig

 6. Robert skriver:

  Vill du ha vitaminer kan jag stark rekommendera dessa vitaminer. http://bit.ly/1ElSanE Jag har själv ätit dem i tre år nu. Jag sprang på dem av en slump och det är inte lätt att få tag i.

  Med vänlig hälsning,

  Robert

 7. Nils Good skriver:

  Företaget Kyäni har Sunset som innehåller de fettlösliga vitaminerna A,D och E som vi alla behöver, Kan rekommendera dessa starkt. Kan beställas här: http://www.good.kyani.net

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.