Är gåtan om IBS kanske nära en lösning? – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Är gåtan om IBS kanske nära en lösning?

Visste du att så mycket som 10-15 % av befolkningen lider av IBS (irritated bowel syndrom) som yttrar sig i diarré, förstoppning, gaser och ont i magen? De som är drabbade verkar ha det hur jobbigt som helst, och därför är det så himla kul att ta del av de senaste forskningsframstegen inom området. Det verkar nämligen som att besvären minskar när personer med IBS väljer bort fermenterbara kolhydrater i en grupp som kallas Fodmap.

Och vad sjutton är Fodmap då? Jo, Fodmap står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. Blev du inte ett dugg klokare? Du hittar dem framför allt i råvaror som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango, honung och vattenmelon, men även i mejerivaror och i lök och vitlök. Studien som genomförts är liten men resultaten är så intressanta att forskarna kommer att fortsätta utreda sambanden. Food Pharmacy välkomnar all forskning på kost och hälsa och kommer med spänning att följa forskningen kring IBS och Fodmap!

 

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Tack för en intressant och fin blogg! 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Erika!

 2. Anna-Maria skriver:

  Hej
  Tack för en härlig blogg!!
  Jag har haft ibs i många år. Det var jobbigt att äta borta för jag fick alltid ont i magen när jag hade ätit. Den svullnade upp o jag såg gravid ut. På kvällen fick jag byta byxor o det kunde inte sitta åt nånstans. Jag kunde verkligen inte äta kål, sötsaker, vitt bröd, lök och en hel del annat som jag mådde sämre av. Nu har jag ändrat min kost till enbart rawfood pga att jag vill bli av med mina andra sjukdomar ME/CFS och fibromyalgi. Jag började efter inspiration av Stig och hans videos. Jag äter alltså inte enligt Fodmap. Helt plötsligt kan jag äta allt. Min ibs är nästan helt borta! Kan ha jeans hela dagen. Svullnar inte upp och har inte ont. Magen har också stabiliserat sig så jag springer inte på toa 8 ggr om dagen längre! Kanske 2-3 istället. Min man hade ofta förstoppning och var på toa 1-2 ggr/vecka innan men nu går han dagligen! Rawfood rekommenderar jag till alla!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Underbart att höra Anna-Maria! Hoppas din historia kan inspirera många med liknade problem till att orka genomföra en förändring. Lycka till!

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.