Tomatsås med linser – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tomatsås med linser

fav

Så där ja, nu tar du dina middagsplaner och sätter dem on hold för i dag ska vi svänga ihop ett nytt favoritrecept tillsammans. Det här har vi hittat på alldeles själva. Eller vi och vi, det är faktiskt LI-LABERO-NA som trollat i köket den här gången. Uppdraget var inte helt enkelt – att skapa en snabb vegetarisk middag för små näringsjägare. Och ut kom – världens enklaste tomatsås.

Om barnen gillade den? Ge oss ett j. Ge oss ett a. Vad blir det? JA!

pastarosso4

Gillades som sagt starkt av alla runt köksbordet, åldrarna 4 till 37 år. Lyckat!

Print

Tomatsås med linser

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 förp bönpasta

1 dl röda linser

1 msk lantbuljong

1 lök (röd eller gul)

1 vitlöksklyfta

1 förp krossade tomater

1 stor näve spenat

2 morötter

persilja

salt & peppar

Instruktioner

Koka upp linserna, buljongen och löken med dubbla mängden vatten. Ha i de krossade tomaterna när vattnet kokat bort. Mixa tillsammans med spenaten och morötterna. Salta och peppra efter smak. Servera med bönpasta och dutta persilja på toppen.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Om dina barn inte gillar nya smaker så kan du ju alltid prova att blanda i något som du vet påminner om det de brukar tycka om. Som en gnutta ketchup, t ex. Ibland kan det faktiskt räcka. Prova dig fram!

Dela

Kommentarer

  1. Karolina skriver:

    Tack för en grym sida!! Mixar ni morötterna och spenaten råa eller ska de koka med i tomatblandningen först?
    Mvh Karolina

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack Karolina! Vi vill bevara så mycket av näringen som möjligt så vi mixar alltid i våra grönsaker råa när vi gör pastasåser och soppor!

  2. Yes!!! Supergott och bra!!! 10 av 10 möjliga poäng av mig och min 7-åring. 5-åringens betyg något lägre men klart godkänt ;). Tack för detta!!

  3. Supergott, enkelt och toppen för studentplånboken! Fem av fem morötter.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack Hanna!

  4. Ska man verkligen koka bort en halvliter vatten? Tog ett tag….

    1. Julia Axelsson skriver:

      Smaken är som baken – du kan välja att ha kvar mer vatten!

  5. Karolina skriver:

    Väldigt god och enkel. Använde resterna till att göra en tomatsoppa. Tillsatte havregrädde och vatten och lite mer kryddor och så lite linspasta – supergott.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Så smart! Mums!

  6. Jenny Nilsson skriver:

    Vilket superrecept. Min son på 4 år gav det två tummar upp 🙂

    1. Food Pharmacy skriver:

      Åh vad kul Jenny! Heja!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.