Fikonkakan. En kärlekshistoria. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Fikonkakan. En kärlekshistoria.

fav

Första gången vi såg dig var på Instagram för några veckor sedan och sedan dess har vi inte kunnat sluta tänka på dig. Din lyster. Glimten i fikonen. Men, framför allt, din utstrålning. Utan att överdriva var du bland det vackraste vi sett. Visst hade vi hört talas om kärlek vid första ögonkastet, men det här var något helt annat. Det här var ren och skär passion. Fast med fikon då.

fikonkaka2

Men tyvärr blir ju livet inte alltid som man tänkt sig – trots att vi gjorde EXAKT som det stod i receptet blev vår kaka blott en blek kopia av dig. Vår valnötsbotten blev för tunn. Vår grädde för beige. Fikonen för tjocka och knöggliga. Och då slog det oss: kanske att du inte var på riktigt? Kanske att någon hade suttit och pillat med dig i Photoshop innan du hamnade på Instagram, krämat till din grädde och lagt på lite extra fikonhull?

Vilken tur att vår kopia blev så vansinnigt god att det inte gjorde något.

Raw fikonkaka

Botten:
1/2 cup valnötter
1/4 cup mandlar
2 msk kokosflingor
2 msk linfrön
1/2 cup torkade fikon
1/2 cup dadlar (gärna medjool)
1 msk vatten
1 tsk kanel

Cashewkräm:
1/2 cup blötlagda cashewnötter
1/2 cup kokosmjölk
1/2 cup kokosflingr
2 msk lönnsirap
1tsk vaniljpulver
färska fikon (att dekorera med)

Vi hittade fikonkakan på ett engelskt Instagramkonto men om du inte har engelska cups hemma så har du en omvandlingstabell här. Börja med att blötlägga cashewnötterna under natten. Lägg alla ingredienserna till botten i din mixer och kör tills smeten blir så klibbig att den håller ihop. Klä en form med plastfolie och tryck försiktigt ut smeten med fingrarna eller en slickepott så att botten blir platt och jämn. Ställ botten i frysen medan du gör cashewkrämen. Lägg cashewnötterna i mixern och kör dem någon/några minuter. Häll i kokosmjölken, lönnsirapen och vaniljpulvret och låt gå tills smeten blir mjuk och krämig. Tillsätt kokosflingor. Ta ut botten ur frysen och lägg på cashewgrädden. Ställ tillbaka in i frysen och låt stå i två timmar eller tills det är dags att servera kakan. Ta ut den cirka 15 minuter före servering så att den får mjukna lite och dekorera den med färska fikon som du skivar så tunt du bara kan med en vass kniv.

fikonkaka5

Kärlek!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.