Tacos med koriander, lime och chili (och Omega-3). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tacos med koriander, lime och chili (och Omega-3).

fav

Hur gott som helst. Ungefär så kan vi väl sammanfatta lunchen som vår vän Ninni (inte att förväxla med Linas dotter Ninni) bjöd oss på i lördags. Känn på den här menyn: fish tacos med koriander, lime och chili. Jesus. Mellan tuggorna erkände Ninni att hon våndats i flera dagar över vad hon skulle bjuda oss på. Vilket fick oss att undra: hur fanken framställer vi oss själva på bloggen? Som två perfekta hälsogurus som lever enbart på grönkål och gurkmeja och som aldrig får craving på saltlakrist och burgare? “Exakt så”, svarade Ninni lite för snabbt och fortsatte slabba med tacosen.

lunch6

Hur som helst, det här receptet måste du bara prova. Koriander möter lime möter chili möter ingefära möter avokado möter torskrygg möter tomat. Vattnas det i munnen? Tänkte väl det.

Fish tacos med koriander, lime och chili

Torskrygg
Koriander
Chili
Vitlök
Ingefära
Fisksås
Tamari
Honung

Skär torsryggen i munsbitar och marinera dem i valfria mängder koriander, chili, vitlök, lime, ingefära, fisksås, tamari och honung. Stek dem i stekpanna på låg temperatur à la Ninni eller i ugnen på 60 grader à la Stig (inte hunnit prova men det borde ju gå lika bra). C´est tout!

lunch4

Servera härligheten i ett salladsblad tillsammans med tomatröra gjord på tomatbitar, chili, vitlök, lime, salt och peppar samt guacca med extra koriander och ännu mer lime.

lunch1

En särdeles mysig eftermiddag med viktig catch up, många skratt och någon tår (okej vi hajar att vi låter som tre tant Agdor, men med totalt sex sjövilda barn hinner vi ju normalt aldrig avverka något vettigt när vi ses). Tack förresten lilla Juni för att du hade ett sådant tålamod med oss. Och tack Frost för att du finns!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.