Läskande äpple- och päronläsk (glada barn ingår). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Läskande äpple- och päronläsk (glada barn ingår).

fav

För några veckor sedan kunde vi läsa i Veckans Affärer att Coca-Cola drabbats hårt av den rådande hälsotrenden. Människor vill helt enkelt inte dricka gift längre. Hubbahubba – vilken samhällsvinst! Extra bra eftersom det nyligen släpptes en amerikansk studie som visar att barn som dricker mycket läsk varje dag får allvarliga koncentrationssvårigheter och drar sig undan. USA är det land som dricker mest läsk per person och år i hela världen, och att det ens finns barn där som får dricka obegränsat med läsk, varje dag, gör oss riktigt ledsna. Snälla, kan vi inte hjälpas åt att se till att Sverige inte hamnar där?

lask1

Så, i bjärt kontrast till Coca-Cola får vårt fredagsmys i dag bli en nyttig och fräsch variant på läsk. Det hela är väldans enkelt: låt barnen välja en frukt, juica den och toppa med lite mineralvatten. Slut på arbetsinsats. Alla barnen valde givetvis olika frukter (varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?) och det här var Junis favorit.

Päron- och äppleläsk
(1 glas)

1 päron
1 äpple
1 dl mineralvatten

Juica och toppa med lite mineralvatten. Klart!

lask2

Så där ja, nu kan du göra helg med riktigt gott samvete. Happy Friday!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.