Vikten av att andas. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Vikten av att andas.

Någon gång för en sisådär sju år sedan slutade vi andas. Yup, det var i samband med att vi fick barn. Näpp, vi har fortfarande inte hittat tillbaka till de där djupa andetagen. Tyvärr, för vi är sorgligt medvetna om hur viktig andningen är. Vi kan hålla på och proppa i oss hur mycket grönkål och gurkmeja som helst men fortsätter vi att stressa på i hundraåttio och struntar i att andas, ja då kommer vi ändå inte må helt bra i slutändan.

yogayama2

Så, man kan nog lugnt kalla det en skänk från ovan när vår vän Linda ringde och bjöd in oss till en andningsworkshop med Dominique Lonchant på Yogayama förra veckan. Dominique har undervisat skådespelare, sångare, dykare, idrottare och yogis över hela världen i ”The Art of Breathing” och med enkla tekniker som alla kan lära sig, får man verktygen till att andas på ett optimalt sätt. Dagen till ära hade Lina sprängande huvudvärk. “Komsi komsi”, sa Dominique och klämde snabbt på några ömma punkter på Linas nacke. Han visste vad han gjorde, den gode fransmannen. Några minuter senare var huvudvärken puts väck.

yogayama3

Sedan satte vi oss ned på varsin yogamatta och, well, andades i en timme. Låter enkelt, var desto svårare. Två saker som imponerade extra mycket på oss:

1) När Dominique tog av sig tröjan och andades med ena lungan. Kontroll!

2) När Dominique berättade att ett gäng forskare från Oxford University observerat honom honom när han sov och noterat att han bara andades två andetag i minuten. Två andetag. I minuten.

3ca1363d339e9555c1ee83e314783353

Vi avslutade med att titta och klämma och smaka på Lindas nya superpulver och drickor från Nordic Superfood. Sprängfulla av nyttigheter, eko och snart till försäljning på nätet. Tack snälla Linda, Dominique och Estelle på Yogayama, för en riktigt superdag.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Christer Rihm skriver:

    Hej.
    Jag brukar träna på långsam andning. Då kör jag 2 andetag i minuten. Jag räknade i morse. 10 andetag på 7 minuter. .

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.