Viktigt meddelande till dig som haft oturen att drabbas av vinterkräkis. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Viktigt meddelande till dig som haft oturen att drabbas av vinterkräkis.

Den är här nu. Och den sprider sig snabbt. Alla som har åkt på den någon gång vet precis vad det innebär. Det brutala illamåendet som vägrar ge med sig. Natten på badrumsgolvet. Rostisen vi äter när allting äntligen börjar ordna upp sig.

Sedan vi var små har vi trott att just vitt rostat bröd är det bästa vi kan stoppa i oss efter en maginfluensa. Och därför blev vi något förvånade (nja, det blir vi egentligen inte längre) när vi läste att en av företrädarna för Kostfonden vill se en studie där barn får undvika gluten i samband med maginfluensor och antibiotikabehandlingar. Varför då? Jo, för vid dessa båda tillfällen finns det nämligen en risk att tarmarnas barriär mot omgivningen blir försvagad vilket gör att rester av gluten kan läcka in i kroppen, påverka immunförsvaret och utveckla en intollerans. Det finns alltså kopplingar mellan maginfluensa, många antibiotikakurer och glutenintollerans.

Så, skippa formbrödet även vid maginfluensa. Ät något som gör gott för tarmarna i stället, som till exempel den här blåbärssoppan.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.