Grön frukostsmoothie med massa viktiga bladgrönsaker. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Grön frukostsmoothie med massa viktiga bladgrönsaker.

fav

Redan för ett år sedan, när vi satt hemma hos Stig och Marianne i deras hus i Skåne, så stack Marianne till oss “Pigg och glad med raw food” av Vibeke Amdisen. ”Den här kokboken måste ni bara köpa”, sa Marianne glatt, så det gjorde vi. Bland sesamfalaflar, palsternackspastor och tonfisksallader utan tonfisk, hittar man den här bladgröna supersmoothien. Söt och fräsch och så nyttig så att hälften vore nog.

MariannesSmoothie4

Allra helst ska vi ju skippa frullen, men vill du inte det är det här en snudd på optimal frukost låter Stig hälsa. Grejen är nämligen den att äter du rått och grönt till frukost så belastar det inte matsmältningssystemet de första timmarna eftersom grönisarna ska hela vägen ned till tarmbakterierna. Och på så vis kan organvilan och detoxen fortsätta ostört i 2-3 timmar till.

Grön frukostsmoothie
(2 stora glas)

5 äpplen
1 gurka
2 stjälkar bladselleri
1 avokado
2 stora nävar spenatblad
5 iskuber
2 msk linfröolja

Börja med att juica äpplena, gurkan och sellerin. Mixa sedan med avokadon, spenaten och isen. I receptet står det att man ska tillsätta linfröoljan sist och sedan mixa smoothien mycket kort för annars OXIDERAR oljan. Inte hunnit sätta oss in i exakt vad det betyder men det låter onekligen spännande och vi älskar att slänga oss med viktiga ord så: tillsätt linfröoljan sist och mixa smoothien mycket kort för annars OXIDERAR oljan.

MariannesSmoothie2

Alltså, du behöver ju inte dricka prick den här smoothien varje dag, det går bra att variera ingredienserna också. Tänk bara på att alltid ösa ned gröna bladgrönsaker som ju är så bra och viktiga för dig. Byt ut spenaten mot grönkål dagen därpå och voilà så har du ett nytt recept!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.