Laxpaté direkt från grönsakslandet – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Laxpaté direkt från grönsakslandet

fav

I höstas såg vi en fransknorsk dokumentär om hur man odlar lax i Norge, och sedan dess har vi valt djuphavstorskar och makrillar framför lax när vi köpt fisk. Med andra ord blev vi motsatsen till knäckta (läs: hoppade jämfota) när vi sprang över det här receptet på laxpaté utan lax. Det innehåller 0% fiskfoder från Östersjön och massa frön, nötter och grönsaker i stället. Man kan ju undra vad det är som gör att det smakar lax? Nåväl, det gör det i alla fall.

laxpate1

Solrosfrön är väldigt näringsrika och innehåller mycket B-vitamin, E-vitamin och mineraler som fosfor, järn, kalcium, magnesium och zink. Dessvärre innehåller de lite för mycket Omega-6 i förhållande till Omega-3 vilket inte är lika bra, så målet är att modifiera receptet med tiden. Men fram tills dess kör vi på ursprungsreceptet och äter lagom mycket bara.

laxpate5

Rookie_200x200px-03Raw food for rookies!
Raw food låter ju väldigt komplicerat, men när det gick upp för oss hur mycket tid man sparar när man slipper koka och steka föll mycket på plats. I det här receptet behöver du ju inte ens hacka något! Att slänga ned råvaror i mixern och trycka på start, det klarar alla.

SparaSpara

Print

Laxpaté utan lax

 • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1,5 dl solrosfrön

1,5 dl mandlar

2 msk vatten

1 morot

2 salladslökar

1 msk tamari

2 tsk äppelcidervinäger

1 skvätt citronjuice

1/2 knippe dill

lite mineralsalt

Instruktioner

Blötlägg fröna och nötterna i 4-8 timmar. Släng ned allt i mixern. Brum brum brum. Brum brum. Färdigt! Forma till en paté/puck/boll och ät med massa mörkgröna blad. Så. Himla. Gott.

Recept: “Mitt nya Raw food kök” av Erica Palmcrantz Aziz

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Med risk för att kommentera det självklara, men visst skall morot, salladslök, tamari etc etc. självklart också mixar 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Sara, absolut! Mixa allt och lycka till!

 2. Karin skriver:

  Alla dess rätter får det att vattnas i munnen – och därför undrar jag när ni börjar med matlagningskurser? Jag skulle behöva en kick för att komma igång och hitta nya sätt att förhålla mig till matlagning och komma ur gamla betingade reflexer. Dessutom dyker tusen frågor och funderingar upp varje gång jag provar era eller andra rawfoodrecept.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja, du Karin. Bra fråga!

 3. Nu kommer en ev lite korkade fråga, men ska jag använda hela salladslöken? Själva blasten också?

 4. Marianne skriver:

  Spenat? Måste den var färsk. Eller går det med fryst. En hel förpackning färsk spenat blir ibland resten liggande för länge i kylen. Fryst finns alltid hemma.

 5. ellinor eriksson skriver:

  Kan det funka med Sharlottenlök tro istället för salladslök?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Absolut!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.