Tröst till er som ätit kassiakanel. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tröst till er som ätit kassiakanel.

Våra barn är fyra små kanelungar. Utan att överdriva har vi strött kanel över det mesta de ätit de senaste åren – frukosten, smoothisarna, kakorna, glassen – i tron om att vi varit nyttiga. Antioxidantinnehåller för Ceylon-kanel är ju bland det största som någonsin uppmätts på ORAC-skalan (för siffernörden: 267536 μmol TE/100g) så vi har känt oss nöjda, riktigt nöjda, varje gång vi haft kanel i deras mat. Och så visar det sig att kanelen vi gett dom i själva verket inte bara haft ett betydligt lägre ORAC-värde än vad vi trott (5170 µTE/100g) utan dessutom ett betydligt högre innehåll av giftet kumarin. Och därför var det, minst sagt, lite extra jobbigt att skriva torsdagens inlägg om den skadliga kassiakanelen.

Tills vi bollade vår ångest med Stig. Stig bekräftade att han också känner sig mycket illa till mods över att inte ha fått korrekt information på förpackningen, ”MEN, som gammal leverspecialist kan jag dock trösta: skadorna på levern är akuta och inte kroniska. Det innebär att skadorna är snabbt övergående – om  inget skett så sker inget heller i fortsättningen. Levern har en unik och fantastisk läkningsförmåga och är den inte under lång tid utsatt för upprepad skada så läker den ut utan minsta men.”

Vi tänkte att det kanske kunde vara en liten tröst så här mitt i kaneldebatten? Rätt lyxigt ändå att ha en gammal leverspecialist i gänget.

 

Kickstarta hösten!

MISSA INTE VÅR POPULÄRA FASTEHÄRMANDE 5-DAGARS KUR 4-8 SEPTEMBER

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Louise skriver:

  Undrar såklart vilka varumärken man kan köpa i Sverige som innehåller rätt sorts kanel?
  Har själv varit storkonsument i många är (det är ju så gott) & har på senare tid gått över till Urtekrams ekologiska.
  Kikde även i botten på någon gammal Santa Maria burk & där stod det inget mer än bara kanel 🙁

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Louise, förhoppningsvis har du sett alla tips här på bloggen!

 2. Ulrica skriver:

  Jag har länge vetat att det inte är “äkta” kanel man oftast köper i butik, men däremot inte vetat om det där med kumarinet. Nu är vår kanel utbytt mot ekologisk ceylonkanel från Sonnentor. På deras kryddor stog det så himla tydligt vilken kanelsort det är (dom sålde båda varianterna). Santa Marias burk jag hade hemma har inte ens en innehållsförteckning, det står bara att kanelen kommer från kanelträdets bark… Så dåligt att det inte ens står en innehållsförteckning.

  Dock börjar man som konsument tröttna på alla giftlarm och varje gång jag går in i en vanlig mataffär så utgår jag ifrån att jag blir lurad på ett eller annat vis. Det är bara för tröttsamt. 🙁

  Ha en fin helg.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Ulrica och tack! Vi är också så trötta på alla larm….

 3. Hej Ullrica, köpa kanel av urtekram, den innehåller Ceylon

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.