Råkoll på nya hälsokosten - nu vill storstadsborna äta grönt, mejerifritt och utan gluten. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Råkoll på nya hälsokosten – nu vill storstadsborna äta grönt, mejerifritt och utan gluten.

Men herre vår je, vi har ju helt glömt berätta att Stig var med i DI Weekend i fredags. Det hela var otroligt retligt, arbetsgruppen var utspridd över hela världen (Vemdalen, Fredrikshamns badhotell och London) så ingen av oss kunde få tag på tidningen förrän i måndags. Men nu ligger den i alla fall här framför oss, och riktigt stilar sig.

Precis som rubriken antyder handlar artikeln om hur trendigt det har blivit att vara hälsomedveten i storstäder och hur kostrelaterad ohälsa ökar i socialt svaga samhällsgrupper. Och vår käre vän Stig fick mycket utrymme. När Jenny Hedelin (journalist på DI) ber Stig att recensera hennes vanliga snabblunch – ostfralla, hallonsmoothie, kaffe latte och tre små chokladbitar – konstaterar Stig, surprise surprise, att det är just sådan kost som vi vill bort från.

“Det man riskerar med sådan kost är kronisk inflammation, sjukdomarnas moder. Det börjar ofta med en diskret inflammation som vi inte märker så mycket av, det kan vara symptom som oförklarlig trötthet, huvudvärk eller ofta förekommande nedstämdhet. Men förr eller senare tar det ut sitt pris, ofta blir det orsak till diabetes, cancer eller någon annan kronisk sjukdom”.

Stig poängterar bland annat att dagens stillasittande leverna, de kemikalier vi ständigt blir utsatta för och, framför allt, den industriellt tillredda maten, gynnar elakartade bakterier på bekostnad av de goda – de som har förmåga att förhindra sjukdom.

“Läkarvetenskapen är så ensidigt skolad på läkemedel att den tror att det finns läkemedel för allt. Men många av dagens sjukdomar är livsstilsrelaterade, och kan bara förebyggas och botas genom att man lägger om sin kost och sin livsstil.

Här hittar du hela artikeln, men vi köpte 100 ex av papperstidningen så hör av dig om du vill ha ett av dem.

(Skoja ba. Vi köpte bara 50.)

 

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. rosanna skriver:

  Åh jag blir så glad utav er blogg!

 2. Annika skriver:

  Jag med! Ni är just nu mina favoriter! (Även Stig).

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Annika – alltid härligt att vara favorit!

 3. Millan skriver:

  Hej! Med anledning av Stigs tidigare artikel om fasta (som jag av någon anledning inte kan kommentera via mobil..) så vill jag dock påpeka att det spelar stor roll om du är kvinna eller man som fastar. En man får ofta mycket bra resultat av fasta medan barn och kvinnor i fertil ålder svarar negativt på fasta. Vad anser Stig om detta?
  Se gärna det här inlägget: http://paleoforwomen.com/shattering-the-myth-of-fasting-for-women-a-review-of-female-specific-responses-to-fasting-in-the-literature/

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Millan, vi skickar vidare detta intressanta till Stig!

 4. Millan skriver:

  Hej! Har ni fått något svar av Stig än? 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.