Råkoll på nya hälsokosten - nu vill storstadsborna äta grönt, mejerifritt och utan gluten. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Råkoll på nya hälsokosten – nu vill storstadsborna äta grönt, mejerifritt och utan gluten.

Men herre vår je, vi har ju helt glömt berätta att Stig var med i DI Weekend i fredags. Det hela var otroligt retligt, arbetsgruppen var utspridd över hela världen (Vemdalen, Fredrikshamns badhotell och London) så ingen av oss kunde få tag på tidningen förrän i måndags. Men nu ligger den i alla fall här framför oss, och riktigt stilar sig.

Precis som rubriken antyder handlar artikeln om hur trendigt det har blivit att vara hälsomedveten i storstäder och hur kostrelaterad ohälsa ökar i socialt svaga samhällsgrupper. Och vår käre vän Stig fick mycket utrymme. När Jenny Hedelin (journalist på DI) ber Stig att recensera hennes vanliga snabblunch – ostfralla, hallonsmoothie, kaffe latte och tre små chokladbitar – konstaterar Stig, surprise surprise, att det är just sådan kost som vi vill bort från.

“Det man riskerar med sådan kost är kronisk inflammation, sjukdomarnas moder. Det börjar ofta med en diskret inflammation som vi inte märker så mycket av, det kan vara symptom som oförklarlig trötthet, huvudvärk eller ofta förekommande nedstämdhet. Men förr eller senare tar det ut sitt pris, ofta blir det orsak till diabetes, cancer eller någon annan kronisk sjukdom”.

Stig poängterar bland annat att dagens stillasittande leverna, de kemikalier vi ständigt blir utsatta för och, framför allt, den industriellt tillredda maten, gynnar elakartade bakterier på bekostnad av de goda – de som har förmåga att förhindra sjukdom.

“Läkarvetenskapen är så ensidigt skolad på läkemedel att den tror att det finns läkemedel för allt. Men många av dagens sjukdomar är livsstilsrelaterade, och kan bara förebyggas och botas genom att man lägger om sin kost och sin livsstil.

Här hittar du hela artikeln, men vi köpte 100 ex av papperstidningen så hör av dig om du vill ha ett av dem.

(Skoja ba. Vi köpte bara 50.)

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.