Äppelmust (med päron, kanel, ingefära och bandy). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Äppelmust (med päron, kanel, ingefära och bandy).

fav

Med facit i hand borde Mia kanske gjort en U-sväng på Dalagatan och kört hem till förorten igen. Men i stället parkerade hon på Hälsingegatan, tog skrillorna under armen och spatserade glatt ned mot isen i Vasaparken. Det var bara en vecka sedan som hon hade berättat för sina vänner att hon hade tävlat i konståkning som ung, varpå Ninni och Jenny hade skrikskrattat och sagt att de också vill lära sig. Sagt och gjort, de bestämde att de skulle ses vid isen på onsdag. Och nu var det onsdag.

skrillor1

Problem 1:
Isen var ockuperad av bandykillar. Alltså inte ett soft killgäng som mötts upp efter jobbet för att lira lite bandy, utan farliga, krigande, elitsportande bandyproffs som inte verkade bry sig det minsta om att tre isprinsessor fick sätta livet till så länge det bara blev MÅÅÅL.

skrillor2

Problem 2:
Tjejen till höger med vita termobrallor kom direkt från en after work.

skrillor3

Problem 3:
Ingen av skridskoeleverna hade hjälm. Som gammal konståkerska kände Mia ett ansvar (till skillnad från fartdåren i bakgrunden)! Men men, äppelmusten blev i alla fall sagolikt god.

Äppelmust

Äpplen
Päron
Några centimeter ingefära
Några stänk kanel

Juica frukten och ingefäran och stänk lite kanel över härligheten. Värm försiktigt till ljummet och häll över i glas, termos eller direkt i magen.

skrillor5

Ok då, vi kanske överdrev en smula.

För när vi väl vågade oss ut på isen insåg vi ganska snabbt att bandykillarna inte alls var så farliga som de såg ut på håll (samt att Ninni var i bättre skick än vad vi först trott). Så, med äpplen, päron, ingefära och kanel behagligt guppande i magen, började vi försiktigt öva på våra köttbullar, treor och hockeystopp. Slutet gott, mellanmålet gott, allting gott.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Jag älskar er blogg, de är grym! Men jag undrar om ni har några tips till oss som är överkänsliga mot många råa frukter, framförallt äpplen och päron. Jag har en korsallergi som gör att jag får enorm klåda i munnen (men äter det ändå ibland för att det är så gott, men mår inte så bra efteråt) men när frukterna är varma, exempelvis i äpplepaj, så går det fint. Förlorar man så mycket på att värma dem att det inte är värt, och man borde välja andra frukter/grönsaker istället, eller vinner jag något på att äta bakade stenfrukter?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej, du har ju inget val känns det som. Kanske ska du försöka att byta ut äpple/päron mot andra grönsaker och frukter och när du “måste” äta dem värma först? Ledsen att inte kunna ge bättre hjälp men spontant känns det som ett naturligt val. Lycka till!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.