Äntligen svar från folkhälsoministern! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Äntligen svar från folkhälsoministern!

Vi skrev ju ett öppet brev till Gabriel Wikström i oktober. I går fick vi svar:

Bästa Mina och Lina,

Tack för ert brev till folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström. Jag har blivit ombedd att svara er.

Jag vill inleda med att be om ursäkt för att ni har fått vänta på svar. En regeringsombildning leder till stora omorganiseringar och då vi läser alla brev som kommer in till ministern kan svar ibland dröja. Jag hoppas ni kan ha överseende med detta.

Regeringen delar bilden av att fetma är ett problem och att mer förebyggande insatser behövs. Ert brev med förslag kring hur man motverkar folkhälsoproblem så som kroniska sjukdomar och fetma har kommit Gabriel Wikströms politiska stab till handa. Det är i första hand Livsmedelsverket som ansvarar för kostrekommendationer i bland annat skolverksamhet och jag föreslår därför att ni också sänder er skrivelse till dem.

Det är viktigt för den politiska ledningen att få ta del av såväl allmänhetens som professionens synpunkter och förslag, och jag vill därför ännu en gång tacka er för att ni tagit er tid att skriva till regeringen.

Stockholm i mars 2015

Vänligen

Lotta Ilona Häyrynen
Departementssekreterare åt folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström

Det gläder oss att höra att regeringen också tycker att livsstilsrelaterade sjukdomar är ett problem och att mer förebyggande insatser behövs pronto, men det hade onekligen varit intressant att få någon liten hint om vilka förebyggande insatser de talar om? Vad har de för actionplan?

Och en annan sak, om vi nu ska vara petiga, är att när Lotta väl läste vårt brev så kan hon inte ha läst det så noga eftersom kostrekommendationer till skolverksamheten utgjorde en högst försumbar del av brevet. För hon tog väl inte till det gamla politiska tricket att skjuta över frågan på någon annan?

Men men, nu vet vi alla fall att brevet kom fram. Och strunt samma att de inte kunde stava till Mias namn.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.