Vi kan inte sluta äta! Örtbakad makrill med senapssås. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vi kan inte sluta äta! Örtbakad makrill med senapssås.

fav

Våra viktigaste köksredskap? Blendern och vår digitala ugnstermometer. Blendern gick på en halv förmögenhet men ugnstermometern kostade bara 99 pix och det är lätt bland de bäst investerade pixen någonsin. Du ställer bara in termometern på valfri temperatur, skjuter in den i fisken och väntar. Och sedan, som genom ett mirakel, börjar termometern plötsligt att pipa och vips så har du en fulländad makrillfilé.

Och extra gott smakar det hela förstås med lite senapssås till.

MRJFDMmNPyS2_08_OVlAq17q9HpdDEiJYiAurrknbaM

Efter en snabb glutt på innehållsförteckningen insåg vi att dijonsenap inte är en helt ren produkt, men det räckte med en liten tesked för att få fart på såsen. Det går säkert att experimentera med både senapspulver och senapsfrön, men är man en stressad småbarnsförälder som inte hinner åka tillbaka till affären, så är man.

Makrill med senapssås
(3-4 portioner)

Ett paket fryst makrill
1 paket havregrädde (eller annan växtbaserad grädde om du vill äta helt glutenfritt)
1 tsk dijonsenap
Några nypor dill
Salt & peppar

Tina makrillen och lägg den i en ugnsfast form. Häll på havregrädden, senapen, salt och peppar och avsluta med några nypor dill. Ställ ugnen på cirka 60 grader och stoppa ned ugnstermometer i firren och ta ut den på 55 grader (alternativt gå på magkänsla, brukar ta en timme ungefär).

iFr_PpRd7R0m0D4Nr0fFzXXSN3oZt-ek6kK2QDCvWPg

Det här är en vardagsrätt som hela familjen gillar. Vi gjorde potatismos på ekologisk potatis, salt och vitpeppar till barnen, och råkostsallad med babyspenat och ett sting av citron till föräldrarna. Alla mätta och glada!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Charlotta skriver:

  Hej!
  Jag gillar verkligen er blogg även om den ger mig lite ångest ibland.. 😉 Jag måste ändå läsa den varje dag för även om man vill ducka och blunda för sanningen, är det bättre att veta och må lite dåligt ibland. Hursomhelst, nu till min fråga/frågor. Jag har noterat att ni använder havregrädde i en del recept. Jag undrar hur ni ställer er till de tillsatser som den innehåller? Eller har ni hittat något märke som inte innehåller emulgeringsmedel och förtjockningsmedel? Kan man göra den själv?
  Må så gott!
  //Lotta

 2. Caroline skriver:

  Står i köpetankar om blender och undrar, vilken använder ni? Och är den värd den förmögenhet ni skriver att den kostade?

 3. Sabin skriver:

  Hej. Ville bara säga att ni har en sjukt bra blogg som jag följer slaviskt! Fortsätt så!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Sabin!

 4. Annika skriver:

  Kung Markattas dijonsenap är en renare produkt än de franska sorterna i affären. Inte lika snygg burk, men den ser man ju inte när man äter.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.