Vissa kallar det chiapudding. Vi kallar det vaniljpanacotta. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vissa kallar det chiapudding. Vi kallar det vaniljpanacotta.

fav

För någon vecka sedan bjöds vi på en sagolik vaniljpanacotta. Eller så här: värdinnan sa chiapudding men den smakade panacotta-ish så det fick bli det nya namnet. Efter att vi hade smaskat i oss den och slickat alla skålar erkände Ninni att hon hade haft lite vaniljsocker i smeten (inte konstigt att den var så god), så det har tagit oss några försök att få till den utan det där sockret. Men, nu har vi faktiskt lyckats skapa en snudd på identisk variant. Vaniljstång + lönnsirap + vaniljstång var tricket.

panacotta4

Du kan vara på precis hur dåligt humör som helst innan du klyver en vaniljstång, med ens den är filéad och de små vaniljkornspartiklarna når din snok, är du from som ett litet lamm igen. Lovar!

Vaniljpanacotta

1 burk kokosmjölk
4 msk chiafrön
Vaniljstång
2 msk lönnsirap
Bär
Pistagenötter

Bryt dig in kokosmjölksburken, mät upp chiafröna, skrapa ur vaniljstången och tjoffa ned lönnsirapen. Blanda, fördela i 2-4 passande formar och låt stå ett tag, allra helst över natten. Dekorera med massa bär och pistagenötshack. Klart!

panacotta2

lunch2

BURR så gott!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.