Vissa kallar det chiapudding. Vi kallar det vaniljpanacotta. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vissa kallar det chiapudding. Vi kallar det vaniljpanacotta.

fav

För någon vecka sedan bjöds vi på en sagolik vaniljpanacotta. Eller så här: värdinnan sa chiapudding men den smakade panacotta-ish så det fick bli det nya namnet. Efter att vi hade smaskat i oss den och slickat alla skålar erkände Ninni att hon hade haft lite vaniljsocker i smeten (inte konstigt att den var så god), så det har tagit oss några försök att få till den utan det där sockret. Men, nu har vi faktiskt lyckats skapa en snudd på identisk variant. Vaniljstång + lönnsirap + vaniljstång var tricket.

panacotta4

Du kan vara på precis hur dåligt humör som helst innan du klyver en vaniljstång, med ens den är filéad och de små vaniljkornspartiklarna når din snok, är du from som ett litet lamm igen. Lovar!

Vaniljpanacotta

1 burk kokosmjölk
4 msk chiafrön
Vaniljstång
2 msk lönnsirap
Bär
Pistagenötter

Bryt dig in kokosmjölksburken, mät upp chiafröna, skrapa ur vaniljstången och tjoffa ned lönnsirapen. Blanda, fördela i 2-4 passande formar och låt stå ett tag, allra helst över natten. Dekorera med massa bär och pistagenötshack. Klart!

panacotta2

lunch2

BURR så gott!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Jag har försökt flera gånger men den tjocknar inte till pannacotta 🙁 när jag öppnar en burk cocosmjölk är den inte alls så där stabbig som er på bilden, trots att jag köpt “extra creamy”. Tips?!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej, ett tips är att mixa kokosgrädden först med en stavmixer innan du blandar i chiafrön. Lycka till!

 2. Oftast brukar man ju använda 1 msk chiafrön per dl vätska. 1 burk ca 4 dl tror jag så testa 4 msk frön?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Argh, sluntit på tangenterna nu. Det SKA ju vara 4 msk frön på en burk (440 g). Ändrar bums i receptet.

 3. Katarina skriver:

  Undrar om det skulle funka med kokossocker som sötningsmedel istället för lönnsirap??
  Har ju lågt GI och är ett oraffinerat socker från kokosbollarna…

  1. Food Pharmacy skriver:

   Absolut Katarina!

 4. Min blir misslyckad alltså…jag mixade kokosmjölken (kung markatta) men det kändes som den skar sig då? Sen hällde jag i 2 msk lönnsirap och 4 msk chiafrön och vaniljstång men det blev liksom en jättekonstig konsistens och dessutom såg den inte sådär krämig ut utan mer grynig, som fryst gröt fast den bara stod i kylen och inte var så kall… Undra vad jag gör för fel…?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Men vad trist Mia! Det är ju precis så vi gör. Testa att röra runt med en sked när du blandat kokosmjölken och chiafrön. Lycka till och hoppas att det går bättre nästa gång!

 5. Morsan skriver:

  Kung Markattas bara skär sig när jag testat vispa. Men, Santa Marias ekologiska kokkosgrädde blir superkrämig och fin. Och precis som grädde när jag vispar den.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Morsan!

 6. Alltså denna är helt SINNES god. Dör lite.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.