Ett synnerligen lyckat recept på god och nyttig kinamat. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Ett synnerligen lyckat recept på god och nyttig kinamat.

fav

Vi brukar ju snacka en hel del om något som heter regnbågsmat här på bloggen. Det är världens enklaste tumregel: tänk bara på en liten gosig regnbåge nästa gång du hänger ut i grönsaksdisken så kommer resten att lösa sig automatiskt. Att blanda minst tre färger vid varje måltid är tumregeln, men i dag nöjer vi oss inte med det. Nänänä, i dag ska vi slå någon form av personbästa och blanda inte mindre än FYRA.

DSCF4651

Det här är ett av Linas paradrecept. Hon gör sin kinamat nästan lika ofta som hon gör sin linssoppa. Grönsakerna värms försiktigt under lock på lägsta temperatur på spisen, och när de antagit perfekt mjuka-fast-ändå-lite-tuggiga-konsistens, drar hon flinkt bort kastrullen från spisen och vrålar “maten är klaaar”.

Linas kinamat
(rätt många portioner)

2 vitlöksklyftor
rödlök
vitkål
morot
broccoli
blomkål
tamarisås
sesamolja
cashewnötter

bovetenudlar

Hacka/strimla/ha sönder grönsakerna i lagomma bitar. Värm på lägsta temperaturen under lock. Ha i tamari, nötterna och sesamoljan på slutet. Koka nudlar och blanda hela rasket.

DSCF4685

Lika bra att fotografera den lilla sötnöten medan balettklänningen fortfarande är ren och skär (och inte småprickig av olja och tamarisås).

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.