Raw banantårta med chokladsås och granatäpple. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Raw banantårta med chokladsås och granatäpple.

fav

I dag sjunger vi om tulpaner och bakar en banantårta UTAN socker, mejeriprodukter, ugn, gluten och… eh… processat kött (?). Så vad har vi då kvar, kan man ju undra? Faktiskt tillräckligt många ingredienser för att göra en himmelskt god banantårta.

banantårta

Sötman i den här tårtan står lucuman och bananerna för. “Och vad tusan är lucuma?” väser du misstänksamt. Välkommen ut ur din comfort zone så ska vi berätta: lucuma är en söt sydamerikansk frukt som finns att köpa som pulver på nätet och i hälsokostbutiker och välsorterade matbutiker. Smakar sött och lite kolaaktigt. Hörde vi ett tjeho?

Banantårtan

3 dl cashewnötter
1 dl kokosolja

4 bananer
1 dl lucuma
1 dl raw kakaonibs

Smält kokosoljan över ett ljummet vattenbad medan du mixar nötterna till ett fint mjöl (simultankapacitet alabama). Tillsätt kokosolja, bananer och lucumapulver i nötmjölet och mixa en gång till (tillsätt eventuellt lite vatten för att smeten ska bli len). Lägg smeten i en skål och rör ned kakaonibsen. Lägg smörpapper i formen och ös ner smeten. Ställ in i frysen och ta ut tårtan när den stelnat.

Chokladsåsen

1 dl kokosolja
0,75 dl kakao
0,25 dl flytande honung
1/2 granatäpple

Smält kokosoljan över ett ljummet vattenbad och rör ned kakaopulver och honung. Ringla efter bäst förmåga över kakan och avsluta med att strössla lite granatäpplekärnor på toppen. Hipp hipp, hurra hurra hurra hurra!

banantårta

 

Ikon_science-08

Bra grundregel!

Välj alltid gröna omogna bananer i stället för gula. Varför? Jo, för att gula bananer är fulla av socker till skillnad från gröna bananer som är fulla av bl a pektin som har omfattande positiva effekter på kroppen. Vi hittade inte omogna bananer i butiken den här gången så vi vet faktiskt inte om det påverkar smaken i tårtan, men nästa gång ska vi prova!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Recept: “Mitt nya raw food-kök” av Erica Palmcrantz Aziz

 

 

 

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.