Fisk i ugn med barnens favoritgrönsaker. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Fisk i ugn med barnens favoritgrönsaker.

fav

Ibland händer det att vi stöter på patrull på vår lilla pilgrimsfärd mot ett hälsosammare liv. Som den gången vi upptäckte att kanelen vi frossade i varje dag i tron om att vi var nyttiga var, eh, levertoxisk. Eller, som i går, när vi skulle förbereda det här inlägget och det plötsligt slog oss att aluminium kanske inte är helt hundra? Mycket riktigt, det krävdes inte många minuters research för att inse att vi borde tänka om.

Fotografera nya bilder hann vi tyvärr inte, men vi är inte sämre än att vi kunde TÄNKA om. Så, i dag ska vi laga precis samma fisk som vi hade planerat fast i en UGNSFAST FORM med lock i stället för i ett silvrigt paket. Kanske inte lika spännande för barnen, men mycket mer miljövänligt och hälsosamt. Och locket på formen gör att fisken kommer att bli precis lika saftig och smakrik som den blev i folie.

DSCF4485

Fisken är pimpad med ärtor, bönor och tomater, men det går naturligtvis att variera grönsakerna efter barnens önskemål (haka nu inte upp dig på aluminiumfolien på bilderna utan försök att visualisera en ugnsfast form i stället).

Fisk i folie, förlåt ugnsfast form
(4 portioner)

Valfri vit fisk (vi tog torsk)
8 potatisar
Barnens favoritgrönsaker
1 citron
Olivolja
Salt & peppar

Förkoka potatisarna. Låt dom svalna och skiva dem. Lägg dem på botten av den ugnsfasta formen och fortsätt sedan med fisken, grönsakerna, olivoljan, salt och peppar. Lägg på locket och ställ den ugnsfasta formen i ugnen på 60 grader, gärna med en ugnstermometer inställd på 55 grader. Ha tålamod och vänta i cirka en timme.

DSCF4495

Färdigt!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Annika skriver:

    Bakplåtspapper, funkar det? Jag har bestämt för mig att jag, för evigheter sen, lagat mat i paket gjort av dubbla lager bakplåtspapper som jag knöt ihop med snöre. Då har man kvar det roliga momentet med att öppna paket – men slipper aluminium. Fast det kanske är nåt läskigt på bakplåtspapper också, herregud, nuförtiden känns det som om man levt sitt liv på en knivsegg.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej Annika, bra fråga! Om du testar kan du väl återkoppla så vi vet. om vi testar (som vi säkert gör snart) lovar vi att återkoppla till dig!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.