Dagens tankenöt: Vad föreställer bilden här ovan? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens tankenöt: Vad föreställer bilden här ovan?

1) En klassisk söndagsfrukost
2) En önskelista på frukost från våra femåringar
3) Frukosten för patienter som vårdas på Karolinska Sjukhuset

Nu finns det risk att du tänker att vi är lite jobbiga. Kan man inte ens få vara sjuk ifred, utan att behöva tänka på vad som är nyttigt? Självklart kan man få det. Faktum är att du inte borde behöva tänka på det alls. Men däremot borde det vara sjukhusets skyldighet att tänka det, och att servera mat som bidrar till kroppens läkningsprocess i stället för att… att… äsch, låt oss ta en närmare titt på listan igen:

DSCF4329

Oboy? Vit fralla? Fruktyoghurt? Processat kött? Kanske inte så skadligt under en kortare period, men för oss handlar det om något så oändligt mycket större än så, nämligen SIGNALVÄRDET. Vi återkommer ju ofta till att den livsstil som vi har i dag leder till skenande sjukvårdskostnader som inget samhälle kommer att kunna bära om vi inte stoppar utvecklingen. Men om inte ens samhällets institutioner som sjukhus och skolor sätter ribban högt när det kommer till näringsinnehållet på maten som serveras, hur ska man då kunna förvänta sig att folk fixar det hemma?

Så, rätt svar på frågan är med andra ord 3) patientfrukosten på KI. Ovanstående lapp fick Lina för några veckor sedan när hon tillbringade en natt på KI tillsammans med sin femårige son. Vilken tur förresten att Carl inte kan läsa än. För då hade han beställt Oboy, fruktyoghurt och ljus macka och överstigit RDI av socker per dag för barn redan 07:30 på morgonen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.