Guide till hur du gör helt perfekta grönkålschips. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Guide till hur du gör helt perfekta grönkålschips.

fav

Vi älskar att laga saker och ting från grunden, men någonstans måste vi dra gränsen. Som att göra egen sesammjölk eller eget nötsmör, t ex. Visst är det kul att prova när man har gott om tid och ingen skriker, men en vanlig vardag när ungarna åker skateboard genom vardagsrummet får vi inte riktigt ihop det. Och då tar vi gärna genvägen via affären i stället.

Bland dessa genvägar hör emellertid inte grönkålschips. Dessa gör vi med glädje från grunden och väldigt ofta på just fredagar. Det är jättelätt! Häng med på vår femstegsraket mot de perfekta grönkålschipsen:

DSCF6420

1 Skölj grönkålen noga och torka i en handduk.

DSCF6431

2 Riv i små lagomma bitar.

DSCF6438

3 Massera 1–2 minuter i en bunke med några nypor mineralsalt/Himalayasalt (eller det du har hemma) och 2 msk olivolja.

DSCF6440

4 Sprid ut över en plåt och låt stå i ugnen på högst 100 grader i cirka 1 timma. Ha gärna ugnsluckan på glänt!

DSCF6451

5 Ta ut när de är lagom krispiga. Mums!

 

Ikon_science-08Varför sätter vi inte ugnen på 200 grader?
När man upphettar mat så går det någon slags (o)magisk gräns vid 70 grader där det börjar bildas massa dumma gifter. Gifterna heter massa saker, som ALE, AGE och akrylamid, men det viktiga är att du kommer ihåg att inte köra ugnen på högsta temperatur i onödan.

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.