Liten lathund för dig som vill förebygga inflammation. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Liten lathund för dig som vill förebygga inflammation.

Eftersom inflammation är startskottet för en hel drös med sjukdomar (läs mer här) brukar vi tjata en hel del om hur viktigt det är att äta mat som är inflammationshämmande. Hur gör vi själva då? Jo tack, utöver att äta vår dagliga dos probiotika ser vi till att proppa i oss råvaror som vi vet sänker inflammationen så ofta vi bara kan. Vilka är de då? Men GUD vad frågvis du var i dag då. Lika bra att ge dig en liten lathund.

avocado2

Inflammationshämmare 1: Grönsaker och bär

Vilka? Avokado, kronärtskocka, kål, sparris, lök, spenat, broccoli, aubergine, paprika, blåbär, granatäpple, plommon, svarta vinbär, körsbär, persilja, röda vindruvor, tomat och vitlök.

Tips! Se till att få i dig minst tre olika färger varje gång du äter grönsaker (olika färger innehåller olika sorters fytokemikalier som hjälper varandra). Eftersom ett stabilt blodsocker är viktigt för att hålla inflammationen i schack bör du också prioritera just grönsaker framför frukt.

vabbruari1

Inflammationshämmare 2: Kryddor och örter

Vilka? Ceylonkanel, gurkmeja, vitlök, ingefära, chili och vinäger.

Tips! Både örter och torkade kryddor kan innehålla kraftiga antioxidanter och en del, till exempel kanel, hjälper till att hålla blodsockret på en stabil nivå. Även vinäger håller blodsockret i schack. Inte fy skam eftersom ett varierande blodsocker är inflammatoriskt.

servering

Inflammationshämmare 3: Fet fisk

Vilka? Makrill.

Tips! Tidigare var vi storkonsumenter av både lax och makrill men på senare tid är det makrillen som får dominera i vårt kök pga att den enda laxen vi får tag på är odlad (=massa snusk i fiskfodret).

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.