Marssvepet. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Marssvepet.

Våra damer och herrar, det har blivit dags att summera mars. Så, låt oss för enkelhetens skull börja den 1 mars.

gluten

1 mars började med fjärilar i magen. När vi fiskade upp morgontidningen ur brevlådan och insåg att förstanyheten i SvD handlade om GLUTEN, blev vi nästan lite pirriga. Vad är det för STOR nyhet som en av Sveriges ledande morgontidningar hade valt att blåsa upp på förstasidan? Tyvärr var förvirringen som artikeln lämnade efter sig mycket större än själva nyheten – artikeln handlade varken om banbrytande forskning eller ett botemedel mot celiaki, utan om en läkare och ”ledande expert” inom celiaki som varnade för att man inte ska utesluta gluten om man inte är intolerant. Va? Finns det en risk med att utesluta gluten om man inte är glutenintolerant? Som de hypokondriker vi är tog vi tjuren vid hornen och ringde upp den ledande experten och fortsatte intervjun. Vad vi kom fram till? Läs här.

kryddnejlika3

Dagarna gick och precis när glutendebatten lagt sig så råkade vi, lite av en slump, slänga oss in i en kaneldebatt hetare än lava. Det visade sig nämligen att kanelen som stod och trängde mellan vår svartpeppar och oregano innerst inne bar på en mörk hemlighet. Läs mer om den här.

snickersglass3

Från heta debatter till iskalla sötsaker. Snickerglassen från heaven blev månadens mest klickade recept. Vi är inte alls förvånade – fryst banan, jordnötssmör och raw kakaonibs. Klart man klickar, liksom.

pyret3

Parentes. Lina åkte till Vemdalen och Mia fick vara hundvakt till den här sockerbiten i en hel vecka. Nästan så att man hoppas att Lina åker bort lite oftare. Slut på parentes.

milk7

Tre frukostbovar på bordet (och tre förslag på vad du kan byta ut dom mot) hittar du här.

DI

Heja heja, Stig var med i DI Weekdend. Läs hela artikeln här.

Skarmavbild 2015-03-26 kl. 14.51.28

Och på tal om Stig så var han ju på besök i Stockholm och föreläste på VEGOFORUM 2015. Vi hann få en hel kvart med den gode professorn i ABF-husets cafeteria vilket vi naturligtvis glömde föreviga på bild (därav en bild på massa klotrunda påskkycklingarna) (till vilka du för övrigt hittar receptet här).

Så där ja, nu stänger vi mars med gott samvete. Glöm inte att vi har ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på – klicka bara på knappen här nedanför så går resten av bara farten. Kram och glad påsk!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.