Veckans budgettips! Vi gör eget nässelte. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Veckans budgettips! Vi gör eget nässelte.

fav

Vad hände? För bara några år sedan satt vi och käkade burgare på Riche, och nu kalasar vi på ogräset i vår trädgård. Vad är nästa steg? Hälsobollar på maskrosor? Smoothie på björkblad? Den som lever får se.

I vilket fall som helst gav vi oss ut i trädgården för några dagar sedan för att plocka brännässlor, inspirerade av receptboken “Lisens gröna värld”. En grymt härlig bok, och en grymt härlig (och lite ovan) känsla att gå direkt ut i trädgården och nalla det du ska göra te på. En känsla som påminde lite om när vi lagade soppa på rödbetsblast, man känner sig liksom… liksom… ett med naturen.

DSCF6224

Juni plockade några blommor också som hon ville att vi skulle lägga i teet, men se där gick vår gräns.

Hemmagjort nässelte
(1 kanna)

1 handfull brännässlor
1 liter vatten
citron (frivilligt)

Lägg nässlorna i en kastrull med vatten. Lägg på locket och låt koka upp. Stäng av värmen precis innan vattnet kokar och häll upp hela klabbet i en tekanna tillsammans med bladen och lite färskpressad citron (om du vill). Ju längre tid bladen ligger i, desto mer näring fälls ut i vattnet – så låt dem gärna ligga kvar och götta till sig även om du inte dricker upp allt på momangen.

DSCF6256

Sedan drack vi vårt te. Och bad till gud att det verkligen var brännässlor vi hade plockat och inte något annat sticksigt.

Recept: “Lisens gröna värld” av Lisen Sundgren

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.