Nom nom, rödbetssoppa på rödbetsblast! – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nom nom, rödbetssoppa på rödbetsblast!

fav

Den här texten är skriven under ett rödbetsrus. Vi äter alltså, i detta nu, rödbetssoppa SAMTIDIGT som vi bloggar om det. Hur vi mår? Alldeles förträffligt, tack. Om soppan bara smakar blast? Nä, faktiskt inte ett dugg. Tvärtom smakar den väldigt sött och inte alls så jordigt som fru Rödbeta kan få för sig att smaka ibland.

DSCF4384

Och som vanligt så älskar vi ju recept där man inte behöver skala och finhacka och ha sig. Skölj noggrant och släng ner allt i mixern bara.

Rödbetsbladsoppa med avokado
(2-3 portioner)

5 – 8 rödbetsblad med stjälkar
2 rödbetor, skurna i bitar
1 äpple med skal och kärnhus
1 avokado
1 msk citronjuice
1 msk kokosfett
5 dl vatten
1 tsk mineralsalt/Himalayasalt
½ tsk vitpeppar

Mixa, häll upp i en fin tallrik och slå dig ned vid köksbordet. Och medan du äter – ta gärna en titt på nedanstående bild som visar hur många fördelar blasten har vs rotfrukten:

Fig_no_6_nutrienter_rotsaker-011-1024x942

Coolt, va? Blasten innehåller både färre kalorier och mindre fett och socker än själva rödbetan, och har dessutom mångdubbelt större innehåll av viktiga mineraler och vitaminer.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.